ΔΝΤ: Οι εφορίες να εισπράττουν τις ασφαλιστικές εισφορές, όχι τα Ταμεία - iefimerida.gr

ΔΝΤ: Οι εφορίες να εισπράττουν τις ασφαλιστικές εισφορές, όχι τα Ταμεία

ΔΝΤ: Οι εφορίες να εισπράττουν τις ασφαλιστικές εισφορές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών από τις κατά τόπους εφορίες, προβλέπει έκθεση-προσχέδιο που συνέταξε κλιμάκιο του ΔΝΤ, προκειμένου να γίνουν βιώσιμα τα υπερχρεωμένα ασφαλιστικά Ταμεία.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή», η ανοχή που έχει επιδειχθεί μέσω 52 «καθεστώτων ρύθμισης» έχει αυξήσει ως και 300% τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα Ταμεία, με αποτέλεσμα μόνο στο ΙΚΑ οι οφειλές να αγγίζουν τα 11,7 δισ. ευρώ.

Σχετική έκθεση-προσχέδιο από τετραμελές κλιμάκιο του ΔΝΤ προβλέπει αρχικά (από τον Ιούλιο του 2013), την ανάληψη από το ΙΚΑ, της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα άλλα Ταμεία, με τελικό στάδιο την ενοποίηση φόρων και εισφορών που αναμένεται να συμβεί την 1η Ιουλίου του 2017.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι οφειλές που θα διαβιβαστούν προς είσπραξη από το ΙΚΑ δεν πρέπει να είναι παλαιότερες των 6 μηνών και να υπερβαίνουν το ποσό των 5.000 ευρώ. Ενα χρόνο μετά, τον Μάρτιο του 2014, πρέπει να καταργηθεί ο Κώδικας Είσπραξης Δημόσιων Εσόδων και να ψηφιστεί νέο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο θα συμβαδίζει με τη διεθνή βέλτιστη πρακτική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ