Για διασπάθιση 6 εκατ. ευρώ μέσω ΜΚΟ, κατηγορείται ο γαμπρός τού Χουάν Κάρλος - iefimerida.gr

Για διασπάθιση 6 εκατ. ευρώ μέσω ΜΚΟ, κατηγορείται ο γαμπρός τού Χουάν Κάρλος

Για διασπάθιση 6 εκατ. ευρώ μέσω ΜΚΟ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στιγμή που η ανεργία καλπάζει στην Ισπανία, μία υπόθεση διαφθοράς πλήττει σημαντικά την εικόνα που θέλει να δώσει προς τα έξω η βασιλική οικογένεια, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον γαμπρό του βασιλιά της Ισπανίας.

Ο Ινιάκι Ουρδαγαρίν, σύζυγος της κόρης του Χουάν Κάρλος, Ινφάντα Κριστίνα, φέρεται ύποπτος για διασπάθιση περίπου έξι εκατομμυρίων ευρώ από δημόσια κονδύλια, μέσω της μη κερδοσκοπικής εταιρείας της οποίας προΐστατο.

Ο γαμπρός του Χουάν Κάρλος εμφανίστηκε το Σάββατο ενώπιον δικαστηρίου της νήσου Μαγιόρκα για να καταθέσει σχετικά με τις κατηγορίες διαφθοράς που έχουν διατυπωθεί σε βάρος του. Ο Ουρδαγαρίν αρνήθηκε την κατηγορία που φέρει το Παλάτι να εμπλέκεται στην υπόθεση διαφθοράς. Όπως κατέθεσε στον δικαστή, το Παλάτι δεν εξουσιοδότησε ή παρείχε στήριξη στις δραστηριότητες του Ινστιτούτου Νόος που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Ο 45χρονος πρώην παίκτης της Ολυμπιακής ομάδας χάντμπολ της Ισπανίας χρίστηκε Δούκας της Πάλμας της Μαγιόρκας όταν παντρεύτηκε την πριγκίπισσα Κριστίνα το 1997. Το διάστημα 2004-2006 υπήρξε πρόεδρος του Ινστιτούτου Νόος, το οποίο διοργάνωνε παραθεριστικές κι αθλητικές εκδηλώσεις στις Βαλεαρίδες Νήσους και στην ανατολική περιοχή της Βαλένθια.

Ο Ουρδαγαρίν και ο συνεταίρος του, Ντιέγκο Τόρες, φέρονται ύποπτοι για υπερχρέωση των υπηρεσιών που παρείχαν, προκειμένου αφ' ενός να απαλλάσσονται από φόρους κι αφετέρου να ξεπλένουν βρώμικο χρήμα. Οι διωκτικές αρχές αποκαλύπτουν πως ο Ουρδαγαρίν χρησιμοποιούσε βασιλικά καταλύματα προκειμένου να κλείσει τις επαγγελματικές του συμφωνίες.

Ο Δούκας προσήλθε στον ανακριτή Χοσέ Κάστρο και προ ενός έτους για να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση, η οποία χρονολογείται από το 2011 και αρνήθηκε πως διέπραξε την παραμικρή παρανομία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ