Από φθινόπωρο μειώσεις στα διόδια - iefimerida.gr

Από φθινόπωρο μειώσεις στα διόδια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μονογράφηκε το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και των κατασκευαστριών των αυτοκινητοδρόμων. Στα τέλη του καλοκαιριού υπολογίζεται ότι θα μειωθούν οι τιμές των διοδίων.

Θετική έκβαση είχαν οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων παραχώρησης. Οι δύο πλευρές μονόγραψαν το κείμενο του μνημονίου συνεργασίας και συναντίληψης, που είχε προταθεί εκ μέρους του υπουργείου στις 14 Απριλίου, μνημόνιο το οποίο περιελάμβανε και τη μείωση των διοδίων. Θετική είναι και η στάση των τραπεζών, που χρηματοδοτούν τα έργα, εκπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας, η τελική συμφωνία των δύο πλευρών τοποθετείται στα τέλη Ιουλίου και προς το τέλος του καλοκαιριού εκτιμάται ότι θα υλοποιηθεί η μείωση των διοδίων κατά 25%-30% σε όλο το δίκτυο και κατά 50% στα υπό κατασκευήν τμήματα.

Ο Δ. Ρέππας για το Μεσοπρόθεσμο

Όσον αφορά εξάλλου το Μεσοπρόθεσμο, ο κ. Ρέππας έκρινε ότι αποτελεί τη μόνη επιλογή για τη χώρα, τονίζοντας παράλληλα ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος του δημόσιου χρέους δεν μπορεί να γίνει μόνο με δημοσιονομικούς όρους, αλλά απαιτείται και μια σειρά αλλαγών.

Ο υπουργός αναγνώρισε ότι η πολιτική των φόρων είναι δυσάρεστη για τους πολίτες, ωστόσο όπως είπε, «αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να υπάρχει μία κατά το δυνατόν δίκαιη κατανομή των βαρών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ