Φήμες ότι ο «διάδοχος» του Αλ Καπόνε είναι νεκρός - iefimerida.gr

Φήμες ότι ο «διάδοχος» του Αλ Καπόνε είναι νεκρός

Φήμες ότι ο διάδοχος του Αλ Καπόνε είναι νεκρός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια μεγάλη ένοπλη αναμέτρηση που έλαβε χώρα στα σύνορα στης Γουατεμάλας με το Μεξικό μελετάει με προσοχή Αστυνομία της χώρας, καθώς, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη σύγκρουση που σχετίζεται με λαθρεμπόριο ναρκωτικών, ενδέχεται να έχει πέσει νεκρός, ο Χοακίν Γκουζμάν, από τους πλέον καταζητούμενους εγκληματίες στις ΗΠΑ.

Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γουατεμάλας, οι αρχές υποθέτουν ότι στη συμπλοκή έπεσε νεκρός ο Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουζμάν αρχηγός του μεξικανικού καρτέλ ναρκωτικών, ο οποίος είναι ο μοναδικός εγκληματίας μετά τον Αλ Καπόνε που του έχει «απονεμηθεί» ο τίτλος του «υπ'αριθμόν ένα δημόσιου κινδύνου» στην πόλη του Σικάγο.

«Αυτήν τη στιγμή έχουμε την επιβεβαίωση μίας ένοπλης αναμέτρησης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μπορεί να πρόκειται για τον 'Ελ Τσάπο'», δήλωσε ο ίδιος υπουργός. Όπως πρόσθεσε ο Λόπες, η πληροφορία τούτη δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί «100%».

Ο υπουργός δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει ποιοι ενεπλάκησαν στην αναμέτρηση, ούτε εάν υπήρξαν κι άλλοι νεκροί, όμως τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, η σύγκρουση σημειώθηκε σε παραμεθόριο κοινότητα στην διοικητική περιφέρεια του Πετέν, που γειτνιάζει με το Μεξικό, 500 χλμ. από την πρωτεύουσα Πόλη της Γουατεμάλας και υπήρξαν δύο νεκροί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην κοινότητα Σαν Βαλεντίν ανακαλύφθηκαν απανθρακωμένα αυτοκίνητα και όπλα.

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως οι ερευνητές των αρχών συγκεντρώνουν φωτογραφίες κι ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν να αναγνωρίσουν τους νεκρούς με τη βοήθεια των μεξικανικών αρχών. Πηγές του μεξικανικού στρατού αναφέρουν πως ειδικοί από τη χώρα έχουν μεταβεί στη Γουατεμάλα ώστε να συνδράμουν στην αναγνώριση των σορών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο υποστήριξε πως δεν έχει ακόμη λάβει πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν τον θάνατο του Γκουσμάν, αλλά «ευελπιστεί σύντομα να έχει ενημέρωση» για το θέμα αυτό.

Οι φήμες για τον θάνατο του πανίσχυρου εμπόρου ναρκωτικών συνέπεσαν με την χθεσινή επίσκεψη του νέου αρχηγού του αμερικανικού Νοτίου Επιτελείου Δυνάμεων στρατηγό Τζον Κέλι, ο οποίος αφίχθη ώστε να συνεξετάσει με τον πρόεδρο Ότο Πέρες θέματα ασφαλείας, στα οποία εμπίπτει και η μάχη κατά του λαθρεμπορίου ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ