Στα πρόθυρα εμφυλίου το ΠΑΣΟΚ -Κλιμακώνουν την αμφισβήτηση του συνεδρίου οι παπανδρεϊκοί - iefimerida.gr

Στα πρόθυρα εμφυλίου το ΠΑΣΟΚ -Κλιμακώνουν την αμφισβήτηση του συνεδρίου οι παπανδρεϊκοί

Στα πρόθυρα εμφυλίου το ΠΑΣΟΚ -Οι παπανδρεϊκοί κλιμακώνουν την αμφισβήτηση του σ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καθημερινά κλιμακώνεται η ένταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ καθώς οι δύο ομάδες «βενιζελικών» και «παπανδρεϊκών» βρίσκονται επί ποδός πολέμου ενόψει αρχικά της εκλογής των συνέδρων την Κυριακή και του ίδιου του συνεδρίου που ξεκινά την Πέμπτη.

Μετά το «θερμό επεισόδιο» της Τετάρτης στον 4ο όροφο των γραφείων της Ιπποκράτους όπου αντηλλάγησαν ύβρεις και καρεκλιές, σήμερα κυκλοφόρησαν ανώνυμες καταγγελίες για νοθεία κατά τη διάρκεια της εκλογής των συνέδρων.

Σύμφωνα με αυτές, «οργανωμένες ομάδες νεολαίων περιέρχονται στις νομαρχιακές οργανώσεις βάζοντας υποψηφιότητα», ενώ «προετοιμάζονται και ειδικά πουλμανάκια τα οποία την Κυριακή θα μεταφέρουν από νομαρχιακή σε νομαρχιακή κόσμο προκειμένου να ψηφίσουν περισσότερες από μία φορά».

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται η επιστολή που απέστειλε ο Μιχάλης Καρχιμάκης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο με κοινοποίηση στον Πάρι Κουκουλόπουλο.

Ο κ. Καρχιμάκης ο οποίος επιμένει να υπογράφει ως γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι το όργανο έχει ουσιαστικά καταργηθεί κάνει σαφέστατους υπαινιγμούς για νοθεία στην εκλογή των συνέδρων και ζητά να πληροφορηθεί με βάση ποιόν μηχανισμό διασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρχει διπλοψηφία στην εκλογική διαδικασία.

Ο κ. Καρχιμάκης βασίζει την επιστολή του στο γεγονός ότι δεν θα υπάρχει on line σύστημα στη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Αναλυτικά στην επιστολή σημειώνει τα εξής:

Σύντροφε Πρόεδρε,

Βρισκόμαστε μπροστά στο πιο κρίσιμο Συνέδριο στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ.

Είναι αυτονόητο, ότι όλοι πρέπει να συμβάλουμε για την καλύτερη προετοιμασία, οργάνωση και αξιοπιστία των εκλογικών διαδικασιών με βάση το καταστατικό μας.

Λαμβάνοντας υπ' όψιν τις καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα , αλλά και αυτές που προφορικά λαμβάνω από πολλά στελέχη μας σε όλο το Λεκανοπέδιο, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Υπάρχει μηχανισμός διασφάλισης -και ποιος είναι αυτός- ότι κάθε μέλος θα ψηφίσει μόνο μία φορά, σε μία οργάνωση, όπως επιβάλλουν οι κανόνες τις δημοκρατίας σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες;

Αν δεν απαντηθεί αξιόπιστα αυτό το ερώτημα, τότε πιθανή νοθεία (από κάποιους αμετανόητους) είναι προ των πυλών και προ των καλπών.

Είμαι σίγουρος ότι αντιλαμβανόμαστε όλοι την κρισιμότητα των στιγμών, την ώρα που η κοινωνία μας παρατηρεί και μας κρίνει.

Η αμφισβήτηση των αριθμών

Ανεξαρτήτως αυτών η ένταση επικεντρώνεται κυρίως στο γεγονός ότι η πλευρά των παπανδρεϊκών αμφισβητεί τους αριθμούς του συνεδρίου και κυρίως το γεγονός ότι δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι αριστίνδην σύνεδροι. Υποστηρίζουν ειδικότερα, ότι η Ιπποκράτους περιμένει να δει τους συσχετισμούς των συνέδρων που θα εκλεγούν την Κυριακή προκειμένου -σε περίπτωση που οι αριθμοί δεν είναι ευνοϊκοί- να καθοριστεί ανάλογος αριθμών αριστίνδην προκειμένου να ελεγχθεί το συνέδριο.

Πάντως,το μεσημέρι της Παρασκευής από το ΠΑΣΟΚ ανακοινώθηκαν τα εξής:

  • • 4.000 τουλάχιστον θα είναι οι υποψηφιότητες για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
  • • 3.500 σύνεδροι θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (πάνω από 2.500 θα εκλεγούν την Κυριακή)
  • • 1.500 τουλάχιστον οι υποψηφιότητες για το Συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
  • • 700 σύνεδροι θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
  • • 40-45.000 τουλάχιστον μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν την Κυριακή
  • • 250 εκδηλώσεις κατά την προσυνεδριακή διαδικασία διαλόγου σε όλη τη χώρα με παρουσία στελεχών της Γραμματείας της ΚΟΕΣ
  • • 500 συνελεύσεις κατά την προσυνεδριακή διαδικασία διαλόγου σε όλη τη χώρα με την ευθύνη των στελεχών των ΝΟΕΣ.

Γενική κινητοποίηση

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του iefimerida.gr η απροθυμία που διαπιστώθηκε μεταξύ των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ να υποβάλει υποψηφιότητα για την εκλογή των συνέδρων οδήγησε την ηγετική ομάδα της Ιπποκράτους σε γενική κινητοποίηση συγγενών και φίλων προκειμένου να εξασφαλιστεί αφενός ικανοποιητικός αριθμός υποψηφίων και αφετέρου ισορροπία μεταξύ των διαφόρων ομάδων.

Πάντως στο επιτελείο του κ. Βενιζέλου επικρατεί φαινομενική ηρεμία. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει χαμηλούς τόνους αλλά και ταυτόχρονα επαγρύπνηση προκειμένου να μην σημειωθούν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ