Υποπτος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο γαμπρός του ισπανού βασιλιά Χουάν Κάρλος - iefimerida.gr

Υποπτος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο γαμπρός του ισπανού βασιλιά Χουάν Κάρλος

Υποπτος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο γαμπρός του ισπανού βασιλιά Χουάν Κάρλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί το Σάββατο ο γαμπρός του ισπανού βασιλιά Χουάν Κάρλος, Ινιάκι Ουνδαγαρίν, ο οποίος είναι ύποπτος για τη διασπάθιση έξι εκατ. ευρώ από δημόσια κονδήλια μέσω της μη κερδοσκοπικής εταιρείας της οποίας προΐστατο.

Ο 45χρονος πρώην παίκτης της Ολυμπιακής ομάδας χάντμπολ της Ισπανίας χρίστηκε Δούκας της Πάλμας της Μαγιόρκας όταν παντρεύτηκε την πριγκίπισσα Κριστίνα το 1997.

Το διάστημα 2004-2006 υπήρξε πρόεδρος του Ινστιτούτου Νόος, το οποίο διοργάνωνε παραθεριστικές κι αθλητικές εκδηλώσεις στις Βαλεαρίδες Νήσους και στην ανατολική περιοχή της Βαλένσια.

Ο Ουνδαγαρίν και ο συνέταιρός του Ντιέγκο Τόρες φέρονται ύποπτοι για τεχνητή υπερχρέωση των υπηρεσιών που παρείχαν, προκειμένου αφ' ενός να απαλλάσσονται από φόρους κι αφ' ετέρου να ξεπλένουν βρώμικο χρήμα.

Μάλιστα, οι διωκτικές αρχές αποκαλύπτουν πως ο Ουνδαγαρίν χρησιμοποιούσε βασιλικά καταλύματα προκειμένου να κλείσουν τις επαγγελματικές τους συμφωνίες, ενώ χρησιμοποίησε την ιδιότητά του ως μέλους της βασιλικής οικογένειας προκειμένου να εξασφαλίσει ιδιαίτερα προσοδοφόρα συμβόλαια.

Οταν πριν ένα χρόνο ο Δούκας της Πάλμας είχε κληθεί ξανά ενώπιον των ανακριτικών αρχών για να καταθέσει για την υπόθεση είχε αρνηθεί πως διέπραξε την παραμικρή παρανομία.

Η βασιλική οικογένεια έχει λάβει αποστάσεις από τον γαμπρό στην υπόθεση αυτή. Ο βασιλιάς, ο πρίγκιπας διάδοχος Φελίπε και η σύζυγός του Λετίθια αποφεύγουν να εμφανίζονται δημοσίως μαζί του, ενώ και η φωτογραφία του έχει αφαιρεθεί από την επίσημη ιστοσελίδα του Οίκου.

Παρά ταύτα, η υπόθεση ενέχει τον κίνδυνο να βλάψει ανεπανόρθωτα την εικόνα της οικογένειας.

Αύριο θα απαντήσει στον ανακριτή και ο Κάρλος Γκαρθία Ρεβένγα, γραμματέας της Κριστίνα και της μικρότερης αδελφής της πριγκίπισσας Ελένα, ο οποίος φέρεται επίσης ύποπτος ότι ενέχεται προσωπικά στις παράνομες δοσοληψίες του Ινστιτούτου Νόος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ