Η πρώην του: Ο Στρος Καν είναι ένα «υπέροχο» γουρούνι, ένας καλλιτέχνης των υπονόμων - iefimerida.gr

Η πρώην του: Ο Στρος Καν είναι ένα «υπέροχο» γουρούνι, ένας καλλιτέχνης των υπονόμων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρώην ερωμένη του Ντομινίκ Στρος-Καν Μαρκέλα Γιακούμπ, στο βιβλίο της που θα κυκλοφορήσει στις 27 Φεβρουαρίου, παραθέτει μια τοξική περιγραφή με λίαν κυνικούς χαρακτηρισμούς για τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ. Επίθετα, ακατάλληλα για ανηλίκους.

Η Γιακούμπ παρομοιάζει τη ζωή του με αυτή ενός γουρουνιού, κατηγορώντας τον ότι του άρεσε να τον κολακεύουν φίλοι και γνωστοί, διοργανώνοντας όργια για να τον ικανοποιήσουν με την προσδοκία ότι κάποια μέρα θα γίνει πρόεδρος της Γαλλίας, ενώ υποστηρίζει ότι ο λόγος που ένιωσε έλξη για την πρώην σύζυγό του Αν Σενκλέρ, ήταν τα χρήματα και η πολυτέλεια στην οποία αδυνατούσε να αντισταθεί.

Στο βιβλίο της, με τίτλο «Η ωραία και το τέρας», η νομικός και συνεργάτης της Liberation, η οποία το 2012, επί επτά μήνες ήταν και ερωμένη του Στρος Καν δεν χαρίζεται ούτε στον ίδιο, ούτε στον περίγυρό του, ούτε στην πρώην σύζυγό του, Αν Σενκλέρ.

Στο πόνημά της, καταπιάνεται με διάφορες πλευρές της ζωής του Στρος Καν, με ωμές αναφορές:
«Η κύρια προσωπικότητα είναι ένα διττό όν, μισός άνθρωπος, μισό γουρούνι...Αυτό που είναι δημιουργικό, καλλιτεχνικό στον Ντομινίκ Στρος Καν, (που είναι) ωραίο, ανήκει στο γουρούνι και όχι στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος είναι απαίσιος, το γουρούνι είναι υπέροχο, παρότι είναι γουρούνι. Είναι ένας καλλιτέχνης των υπονόμων, ένας ποιητής της αθλιότητας και της ρυπαρότητας».

«Η λίστα των ερωμένων του, των κατακτήσεων της μιας ημέρας, οι πόρνες που διαδέχονταν η μια την άλλη (ή και η ταυτόχρονη παρουσία τους) δείχνει μια άλλη όψη της γουρουνίσιας ζωής στου. Αυτές οι γυναίκες ήταν άσχημες και πρόστυχες ωσάν η αναζήτηση για τις όμορφες να αποτελούσε ήδη ένα τρόπο να είναι κανείς περισσότερο άνθρωπος από γουρούνι» λέει για την αχαλίνωτη ερωτική ζωή του.

Οι φίλοι του Στρος Καν που τον καλούσαν στα ροζ πάρτι «πίστευαν ότι αν οργανώσουν παρτούζες, θα είχαν προνόμια την ημέρα που θα γινόσουν πρόεδρος...Σου αρέσουν αυτοί οι φτωχοδιάβολοι που προσπαθούν να σε ευχαριστήσουν. Σου άρεσε που πλήρωναν για όλα, που σε υπηρετούσαν αυτές τις βραδιές σα να ήσουν βασιλιάς». Αυτή η στάση και όχι οι σχέσεις του DSK με τις γυναίκες είναι καταδικαστέα, υποστηρίζει η συγγραφέας του βιβλίου.

«Αυτό σε κάνει μπάσταρδο που χαίρεσαι με την ταπείνωση των άλλων (όταν) ούτε και οι ίδιοι δεν ξέρουν ότι ταπεινώνονται» σημειώνει.

«Είχε το όνειρο να γίνει σύζυγος ενός προέδρου. Και όταν σε γνώρισε, είπε: Αυτός είναι ο ίππος μου. Νάτος επιτέλους» αναφέρει η δημοσιογράφος, σημειώνοντας πως αυτό που έλκυσε τον Στρος Καν ήταν τα χρήματα της συζύγου Αν Σενκλέρ:

«Πολύ λίγοι άνθρωποι ήξεραν ότι η γυναίκα σου σε είχε κάνει...κανίς. Δεν μπορούσες να σκεφτείς να την αφήσεις γιατί αυτή τη ζωή μέσα στην πολυτέλεια, ήταν αδύνατον να την εγκαταλείψεις από την στιγμή που την γεύτηκες».

«Όσο πιο πολύ σε είχε στην κατοχή της, τόσο σε υπέβαλε σε αυτό τον εξευτελισμό, σε αυτή την απαίσια εκπόρνευση» ισχυρίζεται η δημοσιογράφος, απευθυνόμενη μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της στον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ.

Ερωτηθείσα από το περιοδικό Nouvel Observateur- που δημοσιεύει τα αποσπάσματα- ποια είναι η σημερινή της γνώμη για τον Στρος Καν, η Γιακούμπ λέει: «αυτός ο άνδρας δεν είναι βιαστής, ούτε κακός. Το πρόβλημά του είναι ο εγωισμός του, η πνευματική του ένδεια και η απουσία ευαισθησίας που τον μετατρέπουν σε κτήνος. Νομίζει ότι οι άλλοι είναι ηλίθιοι, αισθάνεται πιο πονηρός και κάνει βλακείες. Είναι καταδικασμένος να τα χάσει όλα εξαιτίας αυτής της τυφλότητας και της περιφρόνησης».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η δημοσίευση των αποσπασμάτων προκάλεσε τόσο την αντίδραση του Στρος Καν που δήλωσε «διπλά αηδιασμένος» και της πρώην συζύγου του Αν Σενκλέρ που χαρακτήρισε την Γιακούμπ «διεστραμμένη και ανέντιμη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ