Tις εκλογές στην Ιταλία θα κρίνει...η Ανγκελα Μέρκελ - iefimerida.gr

Tις εκλογές στην Ιταλία θα κρίνει...η Ανγκελα Μέρκελ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κεντρώος υποψήφιος Μάριο Μόντι άνοιξε τον ασκό του Αιόλου μόλις μερικά 24ωρα πριν τις κρίσιμες Ιταλικές εκλογές με δήλωσή του πως η Μέρκελ « φοβάται μια νίκη των αριστερών κομμάτων στην Ιταλία, ειδικά σε μια εκλογική χρονιά για εκείνη».

Ο ίδιος ο Μπερσάνι που είναι φαβορί για την πρωθυπουργία χαρακτήρισε τις δηλώσεις Μόντι «αδιανόητες» και δήλωσε «υπερήφανος που ανήκει πολιτικά στην οικογένεια των προοδευτικών, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχει σεβασμός μεταξύ των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων».

Το Βερολίνο απάντησε άμεσα δια στόματος της ίδιας της Μέρκελ πως «δεν πρόκειται να αναμειχθεί κάνοντας προβλέψεις ή συστάσεις προς τους Ιταλούς ψηφοφόρους» παρόλα αυτά ο σάλος δεν κόπασε.

Λίγο αργότερα ο Μόντι χρειάστηκε να ανασκευάσει και υποστήριξε πως τα λόγια του παρερμηνεύτηκαν και το μόνο που επιθυμούσε ήταν να απαντήσει στο Σίλβιο Μπερλουσκόνι περί «ευλογιών» της Καγκελαρίου μετά τη σύμπραξη Κεντροαριστεράς και Κέντρου στην Ιταλία.

Πάντως όσο και αν η Μέρκελ αρνείται κάθε ανάμειξή της στις Ιταλικές εκλογές, κάποιοι συνεργάτες της δείχνουν την προτίμησή τους ευθαρσώς. Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών μάλιστα, μόλις τρεις ημέρες πριν οι Ιταλοί πάνε στις κάλπες δε δίστασε να πλέξει το εγκώμιο του Μόντι δημοσίως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ