Βρετανία: Αστυνομικοί θα χρησιμοποιούν γυαλιά με ακτίνες Χ - iefimerida.gr

Βρετανία: Αστυνομικοί θα χρησιμοποιούν γυαλιά με ακτίνες Χ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η νέα συσκευή που θα έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί της Μεγάλης Βρετανίας θα θυμίζει ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Χάρη στα ειδικά γυαλιά με υπέρυθρη ακτινοβολία οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν ύποπτα πρόσωπα, να εξερευνούν χώρους ακόμη και πίσω από τοίχους και να «σκανάρουν» πινακίδες αυτοκινήτων.

Ακόμη η συσκευή Golden-i θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να βιντεοσκοπούν με κάμερα 14 megapixels και να ανατρέχουν σε χάρτες.

Η αρχική σκέψη της εταιρίας που δημιούργησε το μηχάνημα ήταν να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από την αστυνομία, στη συνέχεια όμως υπήρξε πρόβλεψη για την πυροσβεστική και τα πληρώματα των ασθενοφόρων.

Τα ειδικά γυαλιά αναμένεται να χρησιμοποιηθούν το καλοκαίρι από τους αστυνομικούς και στη συνέχεια θα διατεθούν στο αγοραστικό κοινό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ