Το διάστημα σε 3D: Tρισδιάστατες κινούμενες εικόνες νεφελωμάτων [εικόνες] - iefimerida.gr

Το διάστημα σε 3D: Tρισδιάστατες κινούμενες εικόνες νεφελωμάτων [εικόνες]

Το διάστημα σε 3D: Tρισδιάστατες κινούμενες εικόνες νεφελωμάτων [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι φωτογραφίες των νεφελωμάτων στο διάστημα γίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακές όταν τις βλέπουμε 3D. Οι πολύχρωμες κορδέλες αερίων και σκόνης που τυλίγουν τα αστέρια μέχρι σήμερα είναι τρισδιάστατες και χάρη σε έναν Φινλανδό αστροφωτογράφο μπορούμε να τις απολαύσουμε σε όλο τους το μεγαλείο.

Ο JP Metsavainio μετέτρεψε φωτογραφίες του διαστήματος σε τρισδιάστατες κινούμενες εικόνες τις οποίες παραθέτει στην προσωπική του ιστοσελίδα, δίνοντάς μας την ευκαιρία να δούμε τα νεφελώματα με άλλα μάτια.

Πρώτα συλλέγει πληροφορίες σχετικά με το πόσο μακριά είναι ένα αντικείμενο, και στη συνέχεια μελετά προσεκτικά τα αστέρια και τις δομές μέσα και γύρω από αυτό. Στη συνέχεια, δημιουργεί ένα ογκομετρικό μοντέλο του θέματός του που συνήθως είναι νεφέλωμα και τέλος, το ζωντανεύει σε 3-D εικόνες, παρέχοντας στους θεατές μια δελεαστική γεύση από το τι θα μπορούσε να φαίνεται μία πτήση με διαστημόπλοιο μέσα από αυτά τα τεράστια αστρονομικά στολίδια.

Το διάστημα σε 3D: Tρισδιάστατες κινούμενες εικόνες νεφελωμάτων [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ