Bentley Flying Spur: 15 αγελάδες και κάμποσα κιλά αγνού, παρθένου μαλλιού

Αυτά είναι τα συστατικά που καθορίζουν το συβαρίτικο και χειροποίητο εσωτερικό της νέας Flying Spur, της νέας λιμουζίνας της Bentley. Πολύ δέρμα λοιπόν από τις 15 αγελάδες που λέγαμε για τις επενδύσεις σε καθίσματα, πόρτες κ.λπ., μαλλί από σκωτσέζικα πρόβατα όπως θέλει η παράδοση για τις μοκέτες και συνολικά 600 αλλαγές στα σημεία σε σχέση με την προηγούμενη εκδοχή.

Άλλωστε στη συγκεκριμένη κατηγορία πολυτελείας η διαφορά κρύβεται στη λεπτομέρεια –λεπτομέρεια π.χ. είναι και το ηχοσύστημα της αγγλικής εταιρείας Naim με το οχτακάναλο ενισχυτή και τα 1.100 Watt- και αν μη τι άλλο η Bentley τόσο χρόνια έχει μάθει το συγκεκριμένο παιχνίδι πολύ καλά.

Όπως έχει μάθει ότι τα μοντέλα της πρέπει να προσαρμόζονται στα εκάστοτε νέα δεδομένα. Έτσι λοιπόν η Flying Spur, που είναι μια all time classic λιμουζίνα, εμφανίζεται ανανεωμένη, πιο ελαφριά (κατά 50 κιλά) και πιο αεροδυναμική. Παράλληλα το προφίλ της είναι πιο χαμηλό και κομψό, το εμπρός της μέρος έχει ανανεωθεί στα σημεία και έχει αποκτήσει φώτα LED, ενώ το πίσω και έχει μεγαλώσει και έχει ανασχεδιαστεί σε μεγάλο βαθμό.

Η έστω και μικρή μείωση του βάρους διευκολύνει φυσικά ακόμα περισσότερα το έργο του θηριώδη W12 της Flying Spur, με τα 6.000 κυβικά και τα 2 turbo. Ο οποίος αποδίδει 625 ίππους και 800 Nm ροπής και κινεί και τους τέσσερις τροχούς με τη βοήθεια ενός αυτόματου κιβωτίου της ZF με 8 συνολικά σχέσεις. Όσο για τις επιδόσεις της limo της Bentley θα ταίριαζαν ακόμα και σε σούπερ σπορ μοντέλο, μιας και το 0-100 ολοκληρώνεται σε μόλις 4,3 δεύτερα και η τελική ξεπερνά τα 320.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ