Οι απανωτές «γκάφες» της Αστυνομίας στην υπόθεση Πιστόριους - iefimerida.gr

Οι απανωτές «γκάφες» της Αστυνομίας στην υπόθεση Πιστόριους

Οι απανωτές «γκάφες» της Αστυνομίας στην υπόθεση Πιστόριους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συνεχείς γκάφες πέφτει όχι μόνο η υπεράσπιση του πρωταθλητή Οσκαρ Πιστόριους αλλά και οι ντετέκτιβς που έχουν αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης. Νέο στοιχείο που ήρθε στο φως και αφήνει έκθετη την Αστυνομία το γεγονός ότι χάθηκε μια σφαίρα, καθώς τους έπεσε στη... λεκάνη.

Ο πρώτος άνθρωπος που έφθασε στον τόπο του εγκλήματος δεν δίστασε να παραδεχτεί την Πέμπτη ενώπιον των δικαστικών Αρχών πως έχουν υποπέσει σε αρκετά λάθη.

Ενα από αυτά που προκαλούν τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι οι ερευνητές που μπήκαν στο μπάνιο του φονικού έχασαν μια από τις σφαίρες, καθώς τους έπεσε στη λεκάνη.

Παράλληλα ο ερευνητής της τοπικής Αστυνομίας προχώρησε σε μια ακόμη παραδοχή που προκάλεσε αίσθηση. Ο τόπος του εγκλήματος, όπως είπε,είχε παραβιαστεί, πριν εκείνος φτάσει, από παπούτσια τα οποία μπορούν να έχουν αλλοιώσει στοιχεία αλλά και αποτυπώματα.

Τέλος, ο επικεφαλής των ερευνών πέφτει σε διαρκείς αντιφάσεις. Αρχικά κατέθεσε πως όταν έφτασε στο εξωτερικό του σπιτιού, κάποιος ο οποίος βρισκόταν 600 μέτρα μακριά του δήλωσε πως κάτι δεν πήγαινε καλά στο εσωτερικό της κατοικίας, απόσταση που μειώθηκε σε νεότερη κατάθεσή του στα 300 μέτρα.

Ο Χίλτον Μπότα είναι ο άνθρωπος που στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει κατηγορίες για ανθρωποκτονία επτά ατόμων (άνοιξε πυρ εν ώρα υπηρεσίας) και για το λόγο αυτό η η αρχηγός της αστυνομίας της Νοτίου Αφρικής Ρίαχ Φιγέγκα ανακοίνωσε την αντικατάστασή του

Η δίωξη κατά του Μπόθα είχαν προσωρινά ανασταλεί αλλά μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, η υπόθεση ξαναήρθε ενώπιον της εισαγγελίας για τη λήψη απόφασης.

Η απόφαση για το αν ο Οσκαρ Πιστόριους αποφυλακισθεί καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση αναμένεται να ληφθεί την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ