Και όμως, η δουλεία στο Μισισίπι καταργήθηκε πριν από δύο εβδομάδες! - iefimerida.gr

Και όμως, η δουλεία στο Μισισίπι καταργήθηκε πριν από δύο εβδομάδες!

Και όμως
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αβραάμ Λίνκολν μπορεί να απηύθυνε πύρινους λόγους εναντίον της δουλείας και να έμεινε στην Ιστορία γι' αυτούς, ωστόσο δεν είχε «απήχηση» σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ -έστω και τυπικά.

Συγκεκριμένα, στην πολιτεία του Μισισίπι η δουλεία παρέμενε σε ισχύ καθώς η συμβολική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε το 1995 δεν εγγράφηκε ποτέ στα Εθνικά Αρχεία των Ηνωμένων Πολιτειών λόγω ενός γραφειοκρατικού σφάλματος.

Με την ευκαιρία της προβολής της ταινίας «Λίνκολν» στις αμερικανικές αίθουσες, ένας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μισισίπι αναρωτήθηκε πόσος χρόνος χρειάστηκε για να επικυρώσει κάθε αμερικανική πολιτεία την 13η τροποποίηση. Από την έρευνα διαπίστωσε ότι η πολιτεία του Μισισίπι δεν είχε επικυρώσει ποτέ την κατάργηση της δουλείας.

Τη... λύση έδωσε στις 7 Φεβρουαρίου του 2013, ο επικεφαλής των Εθνικών Ομοσπονδιακών Αρχείων των ΗΠΑ, που έγραψε στα επίσημα βιβλία πως: «Η Πολιτεία του Μισισίπι επικυρώνει τη 13η τροποποίηση του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ