Η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον πλανήτη Άρη θα σταλεί το 2018 - iefimerida.gr

Η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον πλανήτη Άρη θα σταλεί το 2018

Κρουαζιέρες στον πλανήτη Άρη από το 2018
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώτος διαστημικός τουρίστας στον κόσμο, Ντένις Τίτο σχεδιάζει να ξεκινήσει μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη τον Ιανουάριο του 2018 σε ένα ταξίδι μετ 'επιστροφής που υπολογίζεται να διαρκέσει 501 ημέρες.

Ο Τίτο, ο οποίος πλήρωσε περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια για να επισκεφθεί το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2001, έχει ιδρύσει μια νέα μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «The Inspiration Mars Foundation». Η επανδρωμένη αποστολή έχει ως στόχο να «δημιουργήσει νέα γνώση και εμπειρίες και να αποτελέσει το έναυσμα για μία νέα εποχή εξερεύνησης του διαστήματος» όπως δήλωσε ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου στις 20 Φεβρουαρίου.

Η εταιρεία θα πραγματοποιήσει επίσημη συνέντευξη τύπου στις 27 Φεβρουαρίου για να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με την αποστολή και να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, όπως το πώς η αποστολή σκοπεύει να κρατήσει τους συμμετέχοντες ασφαλείς και υγιείς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Στη συνέντευξη Τύπου θα συμμετέχουν οι Τάμπερ Μακ Κάλουμ και Τζέιν Πόιντερ της Paragon Space Development Corporation, η οποία δημιουργεί συστήματα υποστήριξης της ζωής για το διάστημα και άλλα περιβάλλοντα. Οι Μακ Κάλουμ και Πόιντερ υπήρξαν μέλη του προγράμματος Βιόσφαιρα-2, στα πλαίσια του οποίου προσπάθησαν να οικοδομήσουν ένα εντελώς απομονωμένο και αυτόνομο περιβάλλον μέσα σε μία τεράστια κατασκευή στη δεκαετία του 1990 (ένα πείραμα που είχε αμφιλεγόμενη επιτυχία).

Στα στοιχεία αναφέρεται επίσης και ο Τζοναθαν Κλαρκ, ιατρικός ερευνητής στο Εθνικό Διαστημικό Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα αντιμετωπίσει τους κινδύνους από δυνητικά θανατηφόρα για τον άνθρωπο ακτινοβολία στο διάστημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ