Πώς καίει το δέρμα το σολάριουμ: σοκαριστική έρευνα [εικόνα] - iefimerida.gr

Πώς καίει το δέρμα το σολάριουμ: σοκαριστική έρευνα [εικόνα]

Πώς καίει το δέρμα το σολάριουμ: σοκαριστικές φωτογραφίες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα πλαίσια της διαρκούς προσπάθειας του ανθρώπου να είναι αρεστός στο αντίθετο φύλο,αρκετοί προβαίνουν σε επικίνδυνες υπερβολές. Σε αυτά τα πλαίσια, ένα Βρετανικό ερευνητικό κέντρο για τον καρκίνο, παρουσίασε τις βλαβερές συνέπειες της αλόγιστης χρήσης σολάριουμ.

Επειδή, οι συνέπειες δε φαίνονται εύκολα στην όψη του σώματος,οι λάτρεις του σολάριουμ, είναι δύσκολο να καταλάβουν αμέσως πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η συνεχής χρήση του για το δέρμα.

Έτσι το ερευνητικό κέντρο, έκανε ένα πρωτότυπο πείραμα: Χρησιμοποιώντας ως «μοντέλο» την 30χρονη Βρετανή Κέλλυ Χιουγκς, η οποία είναι εθισμένη στο σολάριουμ, την πέρασε από ένα ειδικό scanner το οποίο αποτύπωσε την εσωτερική κατάσταση του δέρματος, αυτή που δεν είναι ορατή με το μάτι.

Η Χιουγκς κάνει σολάριουμ εδώ και 14 χρόνια, αφού όπως λέει η ίδια δεν της αρέσει που έχει τόσο λευκό δέρμα. Ωστόσο μετά την εικόνα του σαρωτή, μάλλον άλλαξε εντελώς γνώμη.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί, φαίνονται με σκούρο χρώμα δείχνει τα κατεστραμμένα σημεία των ιστών ενός δέρματος που έχει εκτεθεί υπερβολικά στον ήλιο ή στο σολάριουμ και είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσουν σε καρκίνο του δέρματος.

Πρέπει να σημειωθεί, ότι το κακοήθες μελάνωμα, η πιο σοβαρή μορφή καρκίνου του δέρματος, είναι η δεύτερη πιο κοινή μορφή καρκίνου στις ηλικίες μεταξύ 15 και 34 ετών.

Πώς καίει το δέρμα το σολάριουμ: σοκαριστική έρευνα [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ