Audi RS Q3: Τζιπ με επιδόσεις super car - iefimerida.gr

Audi RS Q3: Τζιπ με επιδόσεις super car

Audi RS Q3: Τζιπ με επιδόσεις super car
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Audi θα παρουσιάσει μια έκδοση RS ενός από τα τζίπ της και μάλιστα του πιο μικρού από αυτά. Έτσι στην επερχόμενη έκθεση της Γενεύης θα εμφανιστεί επίσημα το RS Q3, με πεντακύλινδρο κινητήρα 2.500 κυβικών με turbo, 310 ίππους, 420 Nm ροπής, τετρακίνηση και κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Κάπου εδώ η ερώτηση έρχεται αυθόρμητα: χρειάζεται κανείς ένα τζιπ και μάλιστα μικρό -το μήκος του Q3 μόλις που ξεπερνά τα 4,40 μέτρα- με 310 ίππους;

Στην πραγματικότητα όχι, ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα πρεστίζ και αντανάκλασής του στις πιο ταπεινές εκδόσεις της γκάμας. Γι αυτό άλλωστε και το RS Q3 διαθέτει τονισμένη σπορ εμφάνιση και βέβαια τις επιδόσεις που την υποστηρίζουν: 0-100 σε μόλις 5,5 δεύτερα και τελική 250.

Η έκπληξη εδώ είναι ότι αυτές οι επιδόσεις δεν κάνουν τον οδηγό του να χάνει το χρόνο του αναζητώντας πρατήριο, καθώς η επίσημη μέση κατανάλωσή του, με τη βοήθεια και συστήματος start stop, είναι 8,8 λίτρα. Τιμή εξαιρετική αν λάβουμε υπόψη μας τις επιδόσεις, την τετρακίνηση αλλά και το βάρος των 1.730+ κιλών.

Άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του RS Q3, που στη Γερμανία θα κοστίζει από 54.600 ευρώ η χαμηλωμένη κατά 25 χιλιοστά ανάρτηση, οι στάνταρ ζάντες των 19 ιντσών, το τιμόνι με το επίπεδο κάτω μέρος και τα μπάκετ καθίσματα στο εσωτερικό.

Audi RS Q3: Τζιπ με επιδόσεις super car | iefimerida.gr 0
Audi RS Q3: Τζιπ με επιδόσεις super car | iefimerida.gr 1
Audi RS Q3: Τζιπ με επιδόσεις super car | iefimerida.gr 2
Audi RS Q3: Τζιπ με επιδόσεις super car | iefimerida.gr 3
Audi RS Q3: Τζιπ με επιδόσεις super car | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ