Γιατί ναυάγησε το deal για την εξαγορά του Πήγασου από τον ΔΟΛ - iefimerida.gr

Γιατί ναυάγησε το deal για την εξαγορά του Πήγασου από τον ΔΟΛ

Γιατί ναυάγησε το deal για την εξαγορά του Πήγασου από τον ΔΟΛ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι συζητήσεις, αρχικά, μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών των δύο μεγαλύτερων εκδοτικών επιχειρήσεων της χώρας, του Πήγασου και του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη είχαν ως αντικείμενο το ενδεχόμενο εξαγοράς του συγκροτήματος της οικογένειας Μπόμπολα.

Αφού συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν οι επιμέρους λεπτομέρειες τότε κλείστηκε το ραντεβού μεταξύ του μεγαλομετόχου της Πήγασος Φώτη Μπόμπολα με τον βασικό μέτοχο του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη.

Η συνάντηση έγινε την περασμένη εβδομάδα στα γραφεία της εφημερίδας Εθνος, όπου είναι και το γραφείο του κ. Μπόμπολα και το τίμημα της εξαγοράς συμφωνήθηκε στα 20 κατά μία πληροφορία ή στα 25 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με μια άλλη πηγή.

Και ενώ όλα ήταν σχεδόν έτοιμα για να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις, επήλθε η ανατροπή όταν τη Δευτέρα ο κ. Γιώργος Μπόμπολας, ιδρυτής του Πήγασου, επισκέφθηκε τον κ. Ψυχάρη στο γραφείο του στο κτίριο της οδού Μιχαλακοπούλου.

Μαζί του είχε, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, αντίγραφο του συμβολαίου που είχε συνταχθεί πριν μερικά χρόνια όταν ο ίδιος συζητούσε με τον επιχειρηματία Θεόδωρο Αγγελόπουλο την πώληση του Πήγασου, συμφωνία που επίσης χάλασε τότε την τελευταία στιγμή στις λεπτομέρειες, και οδήγησε το ζεύγος του Θεόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου στην αγορά του Ελεύθερου Τύπου.

Σύμφωνα με το συμβόλαιο αυτό, το τίμημα της πώλησης είχε καθοριστεί στα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Μπόμπολας είπε, στον κ. Ψυχάρη ότι κατανοεί πως το τίμημα δεν μπορεί να είναι πλέον το ίδιο, αλλά του ζήτησε το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Ψυχάρης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του iefimerida.gr, του εξήγησε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να διαθέσει αυτό το ποσό και επέμεινε στο ποσό που είχε συμφωνήσει με τον κ. Φώτη Μπόμπολα.

Κατόπιν αυτού και όταν πιστοποιήθηκε η χαώδης διαφορά, συμφώνησαν ότι σταματούν και οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο της εξαγοράς.

Σήμερα, το ναυάγιο πιστοποιήθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο όταν ο διευθυντής της εφημερίδας Εθνος Θανάσης Τσεκούρας γνωστοποίησε στα στελέχη της εφημεριδας ότι δεν υπάρχει πλέον θέμα εξαγοράς, τώρα ή στο μέλλον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ