Βήμα-βήμα η εκδοχή του Οσκαρ Πιστόριους για το πώς έγινε η δολοφονία της Ρίβα [γράφημα] - iefimerida.gr

Βήμα-βήμα η εκδοχή του Οσκαρ Πιστόριους για το πώς έγινε η δολοφονία της Ρίβα [γράφημα]

Βήμα-βήμα η εκδοχή του Οσκαρ Πιστόριους για το πώς έγινε η δολοφονία της Ρίβα [γ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα η ακροαματική διαδικασία για τη δολοφονία της άτυχης Ρίβα Στέενκαμπ, φίλης του πρωταθλητή Οσκαρ Πιστόριους.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο αθλητής ξέσπασε ξανά σε λυγμούς, όπως ακριβώς και την πρώτη ημέρα. Ο συνήγορός του αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα της νεκροτομής στη σορό της άτυχης Ρίβα, βάσει της οποία η καλλονή δεν φέρει κανένα σημάδι κακοποίησης ή αντίστασης σε επίθεση.

Την Τρίτη ο Οσκαρ Πιστόριους υποστήριξε στο δικαστήριο πως θεώρησε πως ο ήχος στο μπάνιο προερχόταν από κάποιον ληστή που είχε μπει στο σπίτι του από το ανοιχτό παράθυρο και για το λόγο αυτό πυροβόλησε την κλειδωμένη πόρτα του WC.

Σύμφωνα με τον ίδιο μόνο όταν επέστρεψε στο κρεβάτι του και δεν την είδε εκεί σκέφθηκε πως ίσως μέσα στο WC να ήταν η Ρίβα και για το λόγο αυτό έσπασε την πόρτα και προσπάθησε να την βοηθήσει.

Βήμα-βήμα η εκδοχή του Οσκαρ Πιστόριους για το πώς έγινε η δολοφονία της Ρίβα [γράφημα] | iefimerida.gr 0

Μέσω του δικηγόρου του, μετά την απαγγελία των κατηγοριών, τόνισε επίσης πως δεν μπορεί να καταλάβει πώς θα μπορούσε να κατηγορηθεί για φόνο, πόσο μάλλον για φόνο εκ προμελέτης, αφού δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τη σύντροφό του, Ρίβα Στέενκαμπ. «Πιστεύω ότι το νομικό σύστημα της Νότιας Αφρικής θα αποδείξει ότι δεν δολοφόνησα τη Ρίβα. Προσπάθησα να τη σώσω, αλλά πέθανε στα χέρια μου. Δεν μπορώ να πιστέψω πόσο πόνο προκάλεσα», είπε.

Οι ισχυρισμοί του Πιστόριους, πάντως, καταρρέουν μέρα με τη μέρα. Μια αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως μεσολάβησαν 17 λεπτά ανάμεσα στον πρώτο πυροβολισμό και τους υπόλοιπους που έπεσαν τη μοιραία νύχτα του Αγίου Βαλεντίνου στο σπίτι του Οσκαρ Πιστόριους στη Νότια Αφρική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ