Στην αγορά μπίρας μπαίνει ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος - iefimerida.gr

Στην αγορά μπίρας μπαίνει ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της ταχύτατα αναπτυσσόμενης ΕΖΑ Πρότυπος Ελληνική Ζυθοποιία αποκτά ο επιχειρηματίας Δημήτρης Δασκαλόπουλος. Πρόκειται για το δεύτερο επενδυτικό άνοιγμα της εταιρείας με έδρα στο Λουξεμβούργο, μετά την είσοδό της στο χώρο των καλλυντικών και πιο συγκεκριμένα στο μετοχικό κεφάλαιο της Κορρές Φυσικά Προϊόντα ΑΕ τον Ιούνιο του 2011.

Πρόκειται για σημαντική επένδυση και είναι η πρώτη επιχειρηματική κίνηση υψηλού προφίλ του επενδυτικού κεφαλαίου που δημιούργησε ο επιχειρηματίας το 2007 όταν πούλησε τη Vivartia (πρώην Δέλτα) στη MIG.

Η επένδυση στην ΕΖΑ προσεγγίζει το 40% του μετοχικού της κεφαλαίου, όπως ανέφεραν πληροφορίες της ιστοσελίδας capital. Η EZA (Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης) διαθέτει σύγχρονο εργοστάσιο ζύθου με μεγάλη παραγωγική δυναμικότητα και απασχολεί περισσότερους από 100 ειδικευμένους εργαζόμενους στη μονάδα της στο Κυπαρίσσι Φθιώτιδας.

Η ζυθοποιία, συμφερόντων του Ελληνα επιχειρηματία Θανάση Συριανού, ξεκίνησε το 1989 ως θυγατρική της βαυαρικής ζυθοποιίας Lowenbrau που είχε μπει ήδη στην ελληνική αγορά με εισαγωγές από το 1980. Το 1988 η γερμανική μητρική απέκτησε το εργοστάσιο στο Κυπαρίσσι αλλά δέκα χρόνια αργότερα αποφάσισε να το πουλήσει.

Η τεχνογνωσία παραγωγής γερμανικής μπίρας εμπλουτίστηκε και με τεχνογνωσία παραγωγής βελγικής μπίρας, ενώ η ΕΖΑ εισήγαγε και λανσάρισε στην ελληνική αγορά ξένα σήματα. Σήμερα παράγει ή εισάγει και διανέμει μπίρες με τα εμπορικά σήματα Blue Island, Berlin, Pils, Arcobrau, Augustijn, Gulden Draak και Weis. Η εταιρεία έχει ισχυρή παρουσία στη συσκευασία «βαρέλι» για μπιραρίες, εστιατόρια και pub. Το δίκτυο διανομής της περιλαμβάνει περισσότερα από 2.500 σημεία, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια και café ενώ έχει εισέλθει και στην παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ