Το Νεοελληνικό Ινστιτούτο της Σορβόννης στο Παρίσι κινδυνεύει να κλείσει οριστικά - iefimerida.gr

Το Νεοελληνικό Ινστιτούτο της Σορβόννης στο Παρίσι κινδυνεύει να κλείσει οριστικά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κινδυνεύει με οριστικό κλείσιμο το ιστορικό Νεοελληνικό Ινστιτούτο της Σορβόννης και οι απόφοιτοι και σπουδαστές του διάσημου Πανεπιστημίου συγκεντρώνουν υπογραφές για τη διάσωσή του.

Mετά τον αιφνίδιο θάνατο του καθηγητή και διευθυντή του Νεοελληνικού Ινστιτούτου Μιχάλη Λασιθιωτάκη και παρά τις συντονισμένες προσπάθειες των συνεργατών του Ινστιτούτου για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του, οι αρμόδιες αρχές του Πανεπιστημίου δεν έλαβαν καμία πρωτοβουλία για την κάλυψη του κενού που δημιουργήθηκε.

Η διατήρηση της θέσης του τακτικού Καθηγητή είναι αμφίβολη και δεν αποκλείεται η κατάργησή της και για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε το παρακάτω link το οποίο συγκεντρώνει υπογραφές για τη σχετική έκκληση προς τις αρμόδιες γαλλικές Αρχές. Η συρρίκνωση των Ελληνικών σπουδών και κέντρων έρευνας είναι συρρίκνωση του πολιτισμού και ο αγώνας θα έπρεπε να δοθεί και από την ελληνική πλευρά.

change.org/petitions/aux-autorités-compétentes-la-pérennité-du-poste-du-professeur-à-l-institut-néo-hellénique-sorbonne

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ