Εκεί καταλήγουν όλα τα σκουπίδια που πετάμε στη θάλασσα [βίντεο] - iefimerida.gr

Εκεί καταλήγουν όλα τα σκουπίδια που πετάμε στη θάλασσα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όλοι θυμόμαστε με νοσταλγία τη διαφήμιση με τον γλάρο που μας παρακαλεί να μην πετάμε σκουπίδια σε θάλασσες και ακτές. Ωστόσο όσο «μακρινός» κι αν μας φαίνεται πια ο τηλεοπτικός γλάρος, ένα σοκαριστικό βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δείχνει τις συνέπειες της περιβαλλοντικής καταστροφής σε όλο τους το μεγαλείο.

Αυτό το βίντεο είναι τραβηγμένο σε ένα ακατοίκητο νησί που ανήκει στο σύμπλεγμα των νησιών Φαρόε, ωστόσο είναι χαμένο στον ωκεανό σε απόσταση 2000 χιλιομέτρων μακριά από οποιαδήποτε άλλη ακτή. Κανείς δε ζει εκεί, παρά μόνο άπειρα πουλιά κι όμως η περιβαλλοντική καταστροφή είναι τεράστια.

Βιολόγοι και ερευνητές που το επισκέφτηκαν, είδαν με μεγάλη τους θλίψη ότι όλα τα σκουπίδια που πετάμε στη θάλασσα και κυρίως τα πλαστικά που χρειάζονται από 20 μέχρι 400(!) χρόνια να βιοδιασπαστούν, καταλήγουν στο νησί αυτό και μάλιστα στα στομάχια των πτηνών που ζουν εκεί και πεθαίνουν κατά εκατοντάδες με φρικτό τρόπο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ