Zακ Αταλί: Η Ελλάδα θα πιάσει πάτο το 2014, μετά τις γερμανικές εκλογές - iefimerida.gr

Zακ Αταλί: Η Ελλάδα θα πιάσει πάτο το 2014, μετά τις γερμανικές εκλογές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κορυφαίος οικονομολόγος, πρώην σύμβουλος των Μιτεράν, Σαρκοζί και νυν του Ολάντ αλλά και πρώτος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης, μίλησε για το μέλλον της Ελλάδας και την οικονομική της πορεία και τονίζει ότι θα παραμείνει ευάλωτη αν δεν υπάρξει ένας δημοσιονομικός φεντεραλισμός.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Εθνος, ο Ζακ Αταλί μιλά για το μέλλον της χώρας μας, αλλά και για την αντιμετώπιση της κρίσης εκφράζοντας την άποψη ότι η Ελλάδα θα παραμείνει ευάλωτη.

Όπως είπε άλλωστε και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε εκδήλωση: «Η Ελλάδα δεν έχει σταματήσει να βυθίζεται στην πισίνα. Δεν έχει φθάσει ακόμη στον πάτο. Αυτό θα συμβεί το 2014, μετά τις γερμανικές εκλογές και αφού ρυθμιστεί εκ νέου το χρέος της, το οποίο βρίσκεται ακόμη σε επίπεδα μη βιώσιμα».

Στην ερώτηση αν είναι σωστή η μέχρι τώρα πολιτική της Ε.Ε. απέναντι στην Ελλάδα δηλώνει:

«Η κρίση στην Ελλάδα κατέδειξε την ανάγκη για μεγαλύτερη ολοκλήρωση στην Ευρώπη. Μία ελληνική χρεοκοπία θα έθετε υπό αμφισβήτηση την αρχή πάνω στην οποία βασίστηκε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Αν η ευρωζώνη δεν κινηθεί στην κατεύθυνση ενός πραγματικού δημοσιονομικού φεντεραλισμού και δεν έχει συνοδεύσει τα μέτρα λιτότητας με τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τότε η Ελλάδα και άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ θα παραμείνουν ευάλωτες».

Ο Ζακ Αταλί εκφράζει επίσης την άποψη ότι η οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα είναι πράγματι ανησυχητική, ωστόσο -σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ- επισημαίνει ότι θα μπορούσε να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2014.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ