Nέα Mercedes S-Class: High tech και με μακριές εκδόσεις κλείνει το μάτι στους Κινέζους - iefimerida.gr

Nέα Mercedes S-Class: High tech και με μακριές εκδόσεις κλείνει το μάτι στους Κινέζους

Nέα Mercedes S-Class: High tech και με μακριές εκδόσεις κλείνει το μάτι στους Κι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H κορυφαία Mercedes, η "υπουργική" S-Class δεν είναι best seller με την κλασική έννοια του όρου, μιας και οι πωλήσεις της κάθε γενιάς της δεν μετρώνται σε εκατομμύρια μονάδες.

Είναι όμως το πιο επιτυχημένο μοντέλο πολυτελείας παγκοσμίως, καθώς το μερίδιο αγοράς της ξεπερνά αισθητά το 50%, ενώ είναι πολύ σημαντική και για έναν άλλο λόγο: η μεγάλη Mercedes παραδοσιακά δείχνει το δρόμο που θα πάρουν τα πράγματα στο μέλλον. Κυρίως τεχνολογικά μιας και πολλά από τα συστήματα που παρουσιάστηκαν αρχικά σε αυτήν μετά από χρόνια περνούν και στα προσιτά οικονομικά μοντέλα, αλλά και από πλευράς προσέγγισης της συγκεκριμένης ιδιαίτερης κατηγορίας.

Έτσι λοιπόν η νέα της εκδοχή που αναμένεται τον Ιούνιο θα έχει ένα πιο space look σε σχέση με το τρέχον μοντέλο, που ομολογουμένως είναι ένα από τα πιο όμορφα και δυναμικά μεγάλα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν. Αυτό θα εκφράζεται κυρίως από τη διαμόρφωση το εμπρός μέρους της γενικά και της μάσκα της ειδικά, που είναι εμπνευσμένα από το ομολογουμένως εντυπωσιακό πρωτότυπο F700 του 2008.

Από κει και πέρα η καινούργια S-Class δεν θα είναι διαθέσιμη μόνο στην κανονική και την επιμηκυμένη έκδοχή της, ειδικά από τη στιγμή που οι βασικές της αγορές είναι πλέον οι αναπτυσσόμενες -η Κίνα βρίσκεται σε περίοπτη θέση- και η Maybach δεν υπάρχει πια. Μιας και οι Κινέζοι λατρεύουν το extra long λοιπόν θα υπάρχει μια υπέρ- επιμηκυμένη έκδοση Pullman με θέσεις για 6. Οι επιπλέον δύο πίσω επιβάτες θα κάθονται με φορά αντίθετη ως προς την κίνηση, ενώ όταν δεν θα χρειάζονται τα καθίσματά τους θα διπλώνουν όπως στα ταξί του Λονδίνου, ώστε να προκύπτει ένα κυριολεκτικά τεράστιο εσωτερικό.

Ανάμεσα σε αυτό το θηρίο των 6,5 μέτρων και την κλασική επιμηκυμένη S-Class θα υπάρχει και μια ενδιάμεση έκδοση, στα μέτρα της Rolls Royce Ghost.

Oι επιβάτες πάντως δεν θα πρέπει να χάνουν χρόνο με σκέψεις για τη ρύθμιση της ανάρτησης. Εδώ δεν θα πρέπει να το κάνει καν ο οδηγός τους, μιας και η νέα S-Class θα διαθέτει το Magic Ride Control, που με κάμερα σκανάρει το δρόμο και την επιφάνειά του και στη συνέχεια εκτελεί ταχύτητα τις καλύτερες δυνατές επιλογές ρυθμίσεων.

Κάμερες πάντως θα υπάρχουν πολλές, μεταξύ τους και οι τρισδιάστατες 3D Stereo Multi Purpose Cameras που επίσης σκανάρουν σε κάποια απόσταση μπροστά από το αυτοκίνητο και δημιουργούν ένα τρισδιάστατο είδωλο που απεικονίζει τα όποια εμπόδια. Αν ο οδηγός δεν αντιδράσει στις προειδοποιήσεις του συστήματος τότε αυτό θα πάρει την κατάσταση στα "χέρια" του και μπορεί μέχρι και να ακινητοποιήσει τη μεγάλη Mercedes χωρίς τη συμμετοχή του οδηγού.

Συμμετοχή του οδηγού δεν θα χρειάζεται ούτε καν για τις αλλαγές λωρίδων ή τις προσπεράσεις στις εθνικές οδούς, μιας και για να ελέγχεται ο περιβάλλον χώρος υπάρχουν συνολικά 6 ραντάρ. Φυσικά ο οδηγός δεν ασχολείται ούτε με τα φώτα, που είναι full LED, χαμηλώνουν αυτόματα όταν πρέπει και λειτουργούν σα σποτ για να επιστήσουν την προσοχή του σε πεζούς, ζώα και γενικά εμπόδια.

Η γκάμα των κινητήρων της νέας S-Class θα περιλαμβάνει υβριδική υποβοήθηση από τρεις συνολικά ηλεκτροκινητήρες με απόδοση 42, 62 και 110 ίππων, ενώ οι βασικοί V6 θα ανανεωθούν ριζικά. Για να κρατήσουν ψηλά τη σημαία μέχρι και το 2017, μιας και τότε θα παρουσιαστεί η νέα, πιο αποδοτική γενιά εξακύλινδρων σε σειρά της εταιρείας.

Όσο για την έκδοση AMG, αυτή θα είναι η S65 AMG, με ένα V12 με δύο turbo και 600 ίππους, ενώ για να στεφθεί με επιτυχία η δίαιτα τα δύο καπό, η οροφή και οι πόρτες θα είναι από ανθρακονήματα.

Nέα Mercedes S-Class: High tech και με μακριές εκδόσεις κλείνει το μάτι στους Κινέζους | iefimerida.gr 0
Nέα Mercedes S-Class: High tech και με μακριές εκδόσεις κλείνει το μάτι στους Κινέζους | iefimerida.gr 1
Nέα Mercedes S-Class: High tech και με μακριές εκδόσεις κλείνει το μάτι στους Κινέζους | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ