Γκράφιτι από την Αγγλία θα πουληθεί σε δημοπρασία στο Μαϊάμι [εικόνες] - iefimerida.gr

Γκράφιτι από την Αγγλία θα πουληθεί σε δημοπρασία στο Μαϊάμι [εικόνες]

Γκράφιτι «μετακόμισε» από την Αγγλία στο Μαϊάμι για να πουληθεί σε δημοπρασία [ε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλος έχει ξεσπάσει στο βόρειο Λονδίνο, έπειτα από την αφαίρεση ενός γκράφιτι του Βρετανού καλλιτέχνη Μπάνκσι, προκειμένου να πουληθεί σε δημοπρασία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το ασπρόμαυρο έργο που έχει τίτλο «Slave Labour» δείχνει ένα γονατισμένο αγόρι που φτιάχνει μικρές βρετανικές σημαίες σε μια ραπτομηχανή και βρίσκεται ήδη στο Μαϊάμι. Το γκράφιτι, φιλοτεχνήθηκε το Μάιο του 2012 στον τοίχο ενός καταστήματος της αλυσίδας Poundland και είχε στόχο να καταγγείλει την παιδική εργασία.

Από την πλευρά της η εταιρεία δηλώνει πως δεν έχει καμία σχέση με αυτή τη διαδικασία. «Θέλουμε να επιβεβαιώσουμε ότι δεν είμαστε υπεύθυνοι για την πώληση ή την αφαίρεση του έργου του Μπάνκσι» σημειώνει στο Twitter και τονίζει πως «δεν είναι η ιδιοκτήτρια των τοίχων του καταστήματός της».

Ο τοπικός σύμβουλος Άλαν Στρίκλαντ δήλωσε στο BBC ότι η εξαφάνιση του Μπάνκσι έχει προκαλέσει «μεγάλη οργή» και πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι είναι «απογοητευμένοι γιατί ένα έργο τέχνης που τους είχε προσφερθεί μπόρεσε να τους αφαιρεθεί και να πωληθεί με τεράστιο κέρδος».

Το έργο, διαστάσεων 1,22 μ. επί 1,52 μ. εμφανίζεται στην ιστοσελίδα δημοπρασιών της American Fine Art Auction Miami, η οποία προβλέπει να το πουλήσει σε δημοπρασία το απόγευμα του Σαββάτου με τιμή εκκίνησης 400.000 δολάρια και εκτιμώμενη τιμή πώλησης μεταξύ 500.000 και 700.000 δολαρίων.

Ο καταγόμενος από το Μπρίστολ της νοτιοδυτικής Αγγλίας Μπάνκσι, δημιουργεί έργα που συνδυάζουν χιούμορ και ειρωνεία, είναι πολύ ιδιαίτερα και άλλες φορές προκλητικά: όπως ένας διαδηλωτής που ρίχνει ένα μπουκέτο λουλούδια αντί για πέτρα ή μολότοφ, ή ακόμη Βρετανοί αστυνομικοί αγκαλιασμένοι που φιλιούνται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ