«Οχι» της βελγικής δικαιοσύνης στο αίτημα αποφυλάκισης του παιδεραστή Ντιτρού

Απέρριψε το αίτημα να αφεθεί ελεύθερος υπό παρακολούθησε με ηλεκτρονικό βραχιόλι ο Βέλγος παιδεραστής και δολοφόνος Μαρκ Ντιτρού, η βελγική δικαιοσύνη.

Το δικαστήριο των Βρυξελλών απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης, επικαλούμενο την «έλλειψη προοπτικής επανένταξης» του Μαρκ Ντιτρού. Για να λάβει την απόφασή του έλαβε υπόψη τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις των ψυχιάτρων, των σωφρονιστικών αρχών και της εισαγγελίας.

Συγκεκριμένα το βελγικό δικαστήριο έκρινε αναξιόπιστο το σχέδιο επανένταξης του 56χρονου Ντιτρού στηριζόμενο σε πολλά σημεία: Την έλλειψη σοβαρού επαγγελματικού σχεδίου -θέλει να γίνει υδραυλικός ή ανεξάρτητος φανοποιός- όπως και ενδεχόμενου τόπου διαμονής, το οποίο εγκυμονεί τον κίνδυνο να ενοχλήσει τα θύματα και τις οικογένειές τους, και τον κίνδυνο υποτροπής του.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η μητέρα του ισοβίτη Ντιτρού δήλωνε κατηγορηματικά αντίθετη με την αποφυλάκισή του γιου της. Μιλώντας στο περιοδικό Le Soir, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είμαι σίγουρη ότι θα αρχίσει πάλι [τα ίδια]. Δεν έχει καμία αίσθηση της πραγματικότητας».

Ο Μαρκ Ντιτρού καταδικάσθηκε το 2004 σε ισόβια για την απαγωγή και τον βιασμό έξι κοριτσιών, και τη δολοφονία τεσσάρων εξ αυτών, τη χρονική περίοδο μεταξύ Ιουνίου του 1995 και Αυγούστου του 1996.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ