Ερευνα του ΣΔΟΕ στην ΕΠΟ για ζημιά 10 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Ερευνα του ΣΔΟΕ στην ΕΠΟ για ζημιά 10 εκατ. ευρώ

Ερευνα του ΣΔΟΕ στην ΕΠΟ για ζημιά 10 εκατ. ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντολή στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ για διενέργεια έρευνας στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για ζημιά περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ από την πληρωμή εικονικών ιατρικών εξετάσεων αθλητών, έδωσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.

Όπως σημειώνουν οι εισαγγελείς, η έρευνα θα πρέπει να διαπιστώσει αν την περίοδο 2006-2011 και στο πλαίσιο του προγράμματος κάρτας υγείας και παροχής ιατρικών υπηρεσιών σε αθλητές, κυρίως ερασιτεχνικών κατηγοριών, πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις για τις οποίες καταβλήθηκαν εκατομμύρια ευρώ.

Βάσει των καταγγελιών, η ΕΠΟ υπέγραψε τον Σεπτέμβριο του 2005 σύμβαση με την εταιρία OPEDEK ΑΕ για την δημιουργία κεντρικού συστήματος παρακολούθησης αθλητών σε θεραπευτήρια υγείας και 53 σταθμούς υγείας σε ολόκληρη την χώρα καθώς και για 250 χιλιάδες μετρήσεις (εξετάσεις). Για τον σκοπό αυτό μάλιστα, η Ομοσπονδία είχε λάβει από την UEFA επιχορήγηση 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Αργότερα, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα, όταν η επίμαχη εταιρία απορροφήθηκε, η σύμβαση παρέμεινε σε ισχύ με την εταιρία PC SYSTEMS και υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του 2010 νέα σύμβαση για μεταφορά και διενέργεια ειδικών εξετάσεων βιολογικών δειγμάτων αθλητών.

Σύμφωνα με τις υπό διερεύνηση καταγγελίες, οι εν λόγω συμβάσεις ουσιαστικά ποτέ δεν υλοποιήθηκαν στο ακέραιο, καθώς, την επίμαχη περίοδο, η ΕΠΟ φαίνεται να καταβάλει ποσό 9,7 εκατομμυρίων ευρώ που αντιστοιχεί σε 1,5 εκατομμύριο μετρήσεις αθλητών ενώ στην πραγματικότητα οι μετρήσεις δεν φαίνεται να ξεπερνούν τις 15.530.

Η εντολή των Οικονομικών Εισαγγελέων προς την αρμόδια υπηρεσία του ΣΔΟΕ είναι να εξακριβώσει την βασιμότητα των καταγγελιών και να εντοπίσει αν και από ποια στελέχη της ΕΠΟ έχει διαπραχθεί το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ