Μετά το σκάνδαλο η Amazon διακόπτει τη συνεργασία με τους νεοναζί σεκιουριτάδες - iefimerida.gr

Μετά το σκάνδαλο η Amazon διακόπτει τη συνεργασία με τους νεοναζί σεκιουριτάδες

Μετά το σκάνδαλο η Amazon διακόπτει τη συνεργασία με τους νεοναζί σεκιουριτάδες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επειτα από το σάλο που προκλήθηκε στη Γερμανία από τις αποκαλύψεις ντοκιμαντέρ για τη συνεργασία της Amazon με την εταιρεία ασφάλειας «Hess Security», η οποία ελέγχεται για σχέσεις με οργανώσεις νεοναζί, απειλές και εκφοβισμούς κατά των μεταναστών υπαλλήλων, διακόπηκε η συνεργασία.

Η έρευνα του γερμανικού καναλιού ARD κατέγραφε τον τρόπο με τον οποίο οι υπάλληλοι της εταιρείας απειλούν και συμπεριφέρονται κατά των μεταναστών υπαλλήλων, που εργάζονται σε αποθήκες και συσκευαστήρια της εταιρείας, οι οποίοι με τη σειρά τους καταγγέλλουν πολλά περιστατικά ρατσιστικής βίας.

Επιπλέον, αρκετοί από τους υπαλλήλους της εταιρείας φαίνονται ντυμένοι με μαύρα και στρατιωτικές μπότες, αλλά και με χαρακτηριστικά ναζιστικά κουρέματα, ενώ ο επικεφαλής της εταιρείας φέρεται να είναι γνωστός στις γερμανικές αρχές για σχέσεις με ακροδεξιούς χούλιγκανς και νεοναζιστικές οργανώσεις.

Οι αποκαλύψεις αυτές οδήγησαν την εταιρεία Amazon να ανακοινώσει ότι διακόπτει κάθε επαφή με την Hess Security.

Η εκπρόσωπος της εταιρείας στη Γερμανία Ούρλικε Στόκερ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «διεκόπη κάθε επαφή με τη συγκεκριμένη εταιρεία ασφαλειας. Ανοχή μηδέν σε νεοναζιστικές συμπάθειες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ