Σε διαβούλευση μετά από δέκα χρόνια οι ιδιωτικές σχολές ναυτικής εκπαίδευσης - iefimerida.gr

Σε διαβούλευση μετά από δέκα χρόνια οι ιδιωτικές σχολές ναυτικής εκπαίδευσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επρεπε να περάσουν δέκα χρόνια και να ψηφιστούν δύο νόμοι (3153/2003 του Γ. Ανωμερίτη και 3450/2006 του Μ. Κεφαλογιάννη) για να τεθούν σε δημόσια διαβούλευση τα προσχέδια των κανονιστικών πράξεων, που ανοίγουν το δρόμο για την ίδρυση ιδιωτικών σχολών ναυτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Τα προσχέδια τέθηκαν σε διαβούλευση για ένα μήνα από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και στόχος είναι να συγκεντρωθούν και να αξιολογηθούν απόψεις και προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των υπηρεσιών ναυτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Στη συνέχεια, αφού ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης μαζί με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, θα προχωρήσουν στην υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης και σύνταξης προεδρικού διατάγματος προκειμένου να προχωρήσει η ίδρυση ιδιωτικών σχολών ναυτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας.

«Θα λειτουργούν υπό τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας των Ακαδημιών και των λοιπών Σχολών του Εμπορικού Ναυτικού» είχε τονίσει ο κ. Μουσουρούλης για να συμπληρώσει πως θα ελέγχονται αυστηρά και θα εποπτεύονται από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, ενώ τα προσόντα των αποφοίτων θα πιστοποιούνται με βάση τα κριτήρια και τις διαδικασίες ενός ενιαίου συστήματος πιστοποίησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ