Αντιδρούν οι βουλευτές στην πρόταση Μεϊμαράκη για «μετακόμιση» της Βουλής - iefimerida.gr

Αντιδρούν οι βουλευτές στην πρόταση Μεϊμαράκη για «μετακόμιση» της Βουλής

Αντιδρούν οι βουλευτές στην πρόταση Μεϊμαράκη για «μετακόμιση» της Βουλής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλές συζητήσεις και αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει σε δεκάδες βουλευτές η πρόταση που έκανε το Σάββατο σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης για μετακόμιση του Κοινοβουλίου από το ιστορικό κτίριο που βρίσκεται σήμερα στην πλατεία Συντάγματος, σε άγνωστο μέχρι τώρα χώρο εκτός κέντρου.

Βουλευτές έλεγαν σήμερα σε δημοσιογράφους στη Βουλή ότι μια τέτοια κίνηση θα θεωρηθεί ως φυγάδευση του Κοινοβουλίου προκειμένου να «σωθεί» από τους διαδηλωτές και τις μολότοφ και θα δώσει τροφή για εκατοντάδες αρνητικά σχόλια σε όλο το διεθνή Τύπο περί φόβου του ελληνικού πολιτικού συστήματος απέναντι στις διαδηλώσεις και τους διαδηλωτές.

Μάλιστα επεσήμαναν ότι σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες τα κοινοβούλια βρίσκονται σε ιστορικά κτίρια και μάλιστα στο κέντρο της κάθε πρωτεύουσας και όχι «εξορισμένα» σε αδιάφορα ιστορικά προάστια.

Ακόμα οι βουλευτές θύμιζαν ότι παρόμοια πρόταση από διάφορους κύκλους είχε γίνει και όταν πρόεδρος της Βουλής ήταν η Αννα Ψαρούδα Μπενάκη. Ομως τότε η κυρία Μπενάκη απέρριψε αμέσως εκείνη την πρόταση θεωρώντας την ανιστόρητη.

Το στοίχημα για τις πολιτικές ηγεσίες είναι να ζωντανέψουν το κέντρο της Αθήνας και να το προστατέψουν από κάθε προσπάθεια απαξίωσής του και όχι να το ναρκώσουν καταστρέφοντας την ιστορική του μνήμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ