Απλά, το να στεκόμαστε όρθιοι κάνει καλό στην υγεία - iefimerida.gr

Απλά, το να στεκόμαστε όρθιοι κάνει καλό στην υγεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη φωτογραφία διακρίνεται ο Ουίνστον Τσόρτσιλ ο οποίος εργαζόταν πολλές ώρες την ημέρα όρθιος σε ειδικά διαμορφωμένο γραφείο. Το να αντικαθιστά κάποιος μερικές ώρες που περνάει καθιστός με περπάτημα ή απλά να στέκεται όρθιος είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για την υγεία.

Οπως διαπίστωσαν ερευνητές της πόλης Μάαστριχτ της Ολλανδίας, οι οποίοι δημοσιεύουν τα συμπεράσματά τους στην επιθεώρηση Plos One η όρθια στάση ελαττώνει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2.

Οι ερευνητές επιβεβαιώνουν ότι για ασθένειες όπως η κατάθλιψη, η οστεοπώρωση, η υπέρταση, τα καρδιακά επεισόδια, ο διαβήτης τύπου 2 η άσκηση επιτρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας πρέπει να ασκούμαστε τουλάχιστον 30 λεπτά ημερησίως επί πέντε ημέρες την εβδομάδα ώστε οι ωφέλειες να είναι ορατές. Αλλά όπως επισημαίνουν οι ερευνητές «δεν υπάρχουν οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουμε τα υπόλοιπα 9930 λεπτά που μας μένουν μέσα στην εβδομάδα» επιμένοντας ότι αν πάψουμε να είμαστε καθιστοί τα θετικά αποτελέσματα πολλαπλασιάζονται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ