Το Gangnam Style βοηθάει τα παιδιά στο... βούρτσισμα των δοντιών - iefimerida.gr

Το Gangnam Style βοηθάει τα παιδιά στο... βούρτσισμα των δοντιών

Το Gangnam Style βοηθάει τα παιδιά στο... βούρτσισμα των δοντιών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το βούρτσισμα των δοντιών φαντάζει αναγκαίο κακό για τα περισσότερα παιδιά, αφού βαριούνται αφόρητα την διαδικασία. Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να δώσει μία νέα Βρετανική έρευνα η οποία υποστηρίζει ότι τα παιδιά πλένουν τα δόντια τους ευχάριστα όταν ακούν το Gangnam Style!

Σύμφωνα με δύο βρετανούς ειδικούς, το τραγούδι του Νοτιοκορεάτη Psy είναι δυναμικό και χορευτικό, ενώ βοηθάει τα παιδιά να κάνουν όσες κινήσεις απαιτούνται για να καθαρίσουν καλά τα δόντια.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Daily Mail», ο κ. Τζιμ Ουϊλιαμς, καθηγητής κιθάρας στο Brighton Institute of Modern Music, δημιούργησε μία μουσική εξίσωση για το βούρτσισμα των δοντιών και βρήκε πόσες κινήσεις απαιτούνται για τον τέλειο καθαρισμό τους και ποια τραγούδια ακολουθούν αυτό το ρυθμό, ενθαρρύνοντας το βούρτσισμα.

Εν τέλει διαπίστωσε ότι τα τραγούδια που έχουν οκτώ μέτρα και ακολουθούνται από δύο σετ των τεσσάρων μέτρων το καθένα, είναι αυτά που ενθαρρύνουν το βούρτσισμα, ενώ θα πρέπει να περιέχουν διπλό ρεφρέν και ένα μεσαίο τμήμα που να δένει τα διάφορα τμήματα του τραγουδιού μεταξύ τους.

Με βάση αυτή την εξίσωση ο. Ουϊλιαμς έφτιαξε έναν κατάλογο τραγουδιών που ακολουθούν αυτό το μοτίβο και πρώτο στη λίστα είναι το δημοφιλές Gangnam Style. Ακολουθεί το τραγούδι Diamonds της Rihanna, το Somebody That I Used To Know του Gotye, το Troublemaker του Olly Murs, το Heatwave του Wiley και το Call My Name της Cheryl Cole.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ