Νέο Nissan Note: Πιο μεγάλο, πιο όμορφο, πιο οικονομικό - iefimerida.gr

Νέο Nissan Note: Πιο μεγάλο, πιο όμορφο, πιο οικονομικό

Νέο Nissan Note: Πιο μεγάλο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η νέα εκδοχή του Note, του μικρού MPV της Nissan, που θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι της Γενεύης, δείχνει σαφώς πιο σύγχρονη σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά.

Κι αυτό γιατί έχει μια χαρακτηριστική μάσκα, αλλά και περισσότερες σχεδιαστικές λεπτομέρειες στο αμάξωμά του, που τελικά κάνουν τη διαφορά. Παράλληλα έχει μεγαλώσει τόσο ώστε να κατατάσσεται χωρίς δεύτερη σκέψη στον πυρήνα των υπερ-μίνι, όπως άλλωστε σπεύδει να δηλώσει και η Nissan. Το τελευταίο ενισχύεται και από το πλαίσιο της εταιρείας με τον κωδικό V στο οποίο βασίζεται και είναι ίδιο με αυτό του τελευταίου Micra, οπότε οι χώροι στο εσωτερικό είναι δεδομένοι, όπως δεδομένα είναι και τα καλά οδικά χαρακτηριστικά.

Από το Micra προέρχονται και οι κινητήρες βενζίνης. Πρόκειται για τους δύο τρικύλινδρους των 1.200 κυβικών, σε ατμοσφαιρική και turbo εκδοχή (DIG-S ο κωδικός της) με 80 και 98 ίππους αντίστοιχα, ενώ ο diesel της γκάμας είναι ο γνωστός 1.5 των 90 για την περίσταση ίππων της κοινοπραξίας Renault-Nissan, που κινεί και το καινούργιο Clio. Ο turbo diesel αυτός εκπέμπει μόλις 95 γραμμάρια CO2, οπότε και δεν θα επιβαρύνεται με τέλη κυκλοφορίας.

Στο εσωτερικό του νέου Note με το μοντέρνο διάκοσμο ξεχωρίζει η οθόνη των 5,8 ιντσών στην κονσόλα, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα συστήματα με τα οποία μπορεί να εξοπλιστεί. Το ένα από αυτά είναι το Active View Monitor, που με τη βοήθεια μικρών καμερών δίνει μια εικόνα του αυτοκινήτου σε κάτοψη –η Nissan τη λέει προοπτική ελικοπτέρου- που προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στις μανούβρες και το παρκάρισμα.

Το άλλο είναι το Safety Shield, η ασπίδα ασφαλείας της Nissan, που για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη κατηγορία Β παρέχει πλήρες σετ ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας (προειδοποίηση τυφλής γωνίας, διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας, αναγνώριση κινούμενων στοιχείων κυκλοφορίας).

Νέο Nissan Note: Πιο μεγάλο, πιο όμορφο, πιο οικονομικό | iefimerida.gr 0
Νέο Nissan Note: Πιο μεγάλο, πιο όμορφο, πιο οικονομικό | iefimerida.gr 1
Νέο Nissan Note: Πιο μεγάλο, πιο όμορφο, πιο οικονομικό | iefimerida.gr 2
Νέο Nissan Note: Πιο μεγάλο, πιο όμορφο, πιο οικονομικό | iefimerida.gr 3
Νέο Nissan Note: Πιο μεγάλο, πιο όμορφο, πιο οικονομικό | iefimerida.gr 4
Νέο Nissan Note: Πιο μεγάλο, πιο όμορφο, πιο οικονομικό | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ