Αυτές είναι οι δέκα καλύτερες σοκολατοποιίες στον κόσμο

Γλυκές απολαύσεις που λιώνουν στο στόμα, οι σοκολάτες ανέκαθεν αποτελούσαν αγαπημένη «αμαρτία». Ωστόσο ο εκλεπτυσμένος ουρανίσκος ζητάει κάθε φορά κάτι ακόμα καλύτερο και πιο εξειδικευμένο, γεύσεις πρωτότυπες και μοναδικές. Για τους λάτρεις του είδους λοιπόν, ακολουθεί η λίστα με τους καλύτερους κατασκευαστές σοκολάτας παγκοσμίως.

Σύμφωνα με σχετικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στο National Geographic, οι κατασκευαστές σοκολάτας που ψηφίστηκαν ως οι κορυφαίοι παγκοσμίως είναι:

Teuscher (Ζυρίχη Σουηδία)
Η παράδοση της σοκολάτας Teuscher ξεκίνησε πριν από 70 χρόνια σε μια μικρή πόλη στις Ελβετικές Άλπεις. Ο Dolf Teuscher ταξίδευε σε όλο τον κόσμο για να βρει το καλύτερο κακάο, αμυγδαλωτά, φρούτα, ξηρούς καρπούς, και άλλα συστατικά για το ζαχαροπλαστείο του. Μετά από χρόνια πειραματισμού, αναμειγνύοντας με δεξιοτεχνία αυτά τα συστατικά τώρα είναι διάσημος για τις συνταγές του. Σήμερα η Teuscher κάνει περισσότερες από 100 ποικιλίες σοκολάτες χρησιμοποιώντας αυτές τις πρωτότυπες συνταγές, οι οποίες έχουν διαβιβαστεί από πατέρα σε γιο.

Vosges Haut-Chocolat (Σικάγο, Ιλινόις, ΗΠΑ)
Η ιδιοκτήτρια και σοκολτοποιός Κατρίνα Markoff επιλέγει κάθε μπαχαρικό και λουλούδιστην κουζίνα του Vosges μετατρέποντας το σε υπέροχες σοκολάτες. Έμαθε την τέχνη της γαλλικής ζαχαροπλαστικής στο Le Cordon Bleu στο Παρίσι. Περισσότερη έμπνευση πήρε στη συνέχεια από τα ταξίδια της σε όλο τον κόσμο, συνδυάζοντας σπάνια μπαχαρικά και λουλούδια στις σοκολάτες της όπως το άνθος βανίλιας Μεξικού και το Αργεντίνικο dulce de leche.

Scharffen Berger Chocolate Maker, Inc. (Μπέρκελει, Καλιφόρνια, ΗΠΑ)
Ειδικεύεται στη μαύρη σοκολάτα και εκτελεί κάθε βήμα της διαδικασίας κατασκευής με συγκεκριμένο τρόπο, σε όλη τη διαδρομή από τον σπόρο στην μπάρα σοκολάτας, εξασφαλίζοντας μια μοναδική γεύση που δε μοιάζει με καμία άλλη.

Jacques Torres Chocolate (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)
Όταν θα μπείτε στο Chocolate Jacques Torres, αισθάνεστε σαν να βρίσκεστε σε ένα μικρό ευρωπαϊκό ειδικευμένο κατάστημα. Πολλοί πελάτες συγκρίνουν την εμπειρία τους εκεί με την ταινία Chocolat. Το Jacques ειδικεύεται σε φρέσκα, χειροποίητα σοκολατάκια. Μπορείτε να τα φάτε εκεί, όπου τα κομψά τραπέζια σας ενθαρρύνουν να καθίσετε, να πιείτε ζεστή σοκολάτα, και να απολαύσετε ένα φρεσκοψημένο ψωμί με σοκολάτα. Οι επισκέπτες συχνά μπορούν να δουν τους ζαχαροπλάστες να φτιάχνουν τα γλυκά επιτόπου. Υπάρχουν πέντε καταστήματα Chocolate Jacques Torres στην Νέα Υόρκη και ένα ακόμη στο Harrah στην Ατλάντικ Σίτυ.

Norman Love Confections (Ft. Myers, Φλόριντα ΗΠΑ)
"Η σοκολάτα είναι το πάθος μου», λέει ο Νόρμαν Λαβ ο οποίος ονειρευόταν να κάνει σοκολάτες που ήταν εντυπωσιακές, και νόστιμες. Ο Λαβ και ένας συνεργάτης του τελειοποίησαν μια τεχνική στην οποία τα έγχρωμα σχέδια για κάθε καραμέλα είναι ζωγραφισμένα στο χέρι ή αερογραφημένα σε καλούπια σοκολάτας, τα οποία στη συνέχεια γεμίζουν με τα καλύτερα υλικά που εισάγονται από το Βέλγιο, τη Γαλλία και την Ελβετία.

Valrhona (Γαλλία)
Η Valrhona έχει δημιουργήσει εξαιρετική σοκολάτα γκουρμέ από το 1922, με κόκκους κακάο που αγοράζονται απευθείας από φυτείες στη Νότια Αμερική, την Καραϊβική, και τον Ειρηνικό. Η σοκολάτα, που φτιάχνεται στο γαλλικό στυλ, έρχεται σε μια ποικιλία από μπάρες. Η Valrhona ήταν ένας από τους πρώτους κατασκευαστές που περιέγραψαν τα χαρακτηριστικά της σοκολάτας όπως του κρασιού.

Godiva Chocolatier (Βρυξέλλες, Βέλγιο)
Η αρχή της σοκολάτας Godiva βρίσκεται στο 1920 σε ένα γλυκό εργαστήριο της οικογένειας Draps στις Βρυξέλλες, Βέλγιο. Οι «Πραλίνες» οι χαρακτηριστικές βελγικές γεμιστές σοκολάτες, πωλούνταν σε μεγάλα μοντέρνα καταστήματα. Στην ηλικία των 14, ο Τζόζεφ Ντραπς ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση. Με τα χρόνια, ανέπτυξε τόσο την ικανότητά του και το δημιουργικό ταλέντο ως σοκολατοποιός και έδωσε στην επιχείρηση το όνομα "Godiva" διαθέτοντας τις σοκολάτες στο εμπόριο στα άμεσα αναγνωρίσιμα χρυσά κουτιά. Σε αναγνώριση της αριστείας της, η σοκολατοποιία Godiva ανακηρύχθηκε προμηθευτής της Αυλής του Βελγίου.

Richard Donnelly Fine Chocolates (Σάντα Κρουζ, Καλιφόρνια, ΗΠΑ)
Αυτές οι σοκολάτες είναι σίγουρα ασυνήθιστες. Ο Ρίτσαρντ Ντόνελι χρησιμοποιεί βελγική και γαλλική σοκολάτα - με συστατικά όπως η λεβάντα, chipotle, σαφράν, κάρδαμο, και τσαι Earl Grey. Η καινοτομία βοήθησε τον Ντόνελι κερδίσει το βραβείο Best Artisan στο περίφημο Φεστιβάλ Σοκολάτας στην Περούτζια της Ιταλίας μόλις 10 χρόνια μετά τα εγκαίνια του καταστήματός του.

Richart (Παρίσι, Γαλλία)
Εγγύηση στην ποιότητα, η γαλλική σοκολατοποιία Richart εγγυάται τις πιο εκλεπτυσμένες σοκολάτες από τα πιο εκλεπτυσμένα υλικά. Οι συνταγές, αναπτύσσονται και δοκιμάζονται από την οικογένεια Richart, έχουν κερδίσει τη μεγαλύτερη τιμή για ζαχαροπλάστη στη Γαλλία, το Ruban Bleu, επτά φορές. Έχοντας τελειοποιήσει την τέχνη της δημιουργίας, ο Richart επικεντρώνεται τώρα στην ενίσχυση της γεύσης με διακριτικά σχέδια και χρώματα

Puccini Bomboni (Άμστερνταμ, Ολλανδία)
Θα πρέπει πραγματικά να επισκεφθείτε το Άμστερνταμ για να δοκιμάσετε τις καλύτερες σοκολάτες στην Ολλανδία. Οι ιδιοκτήτες του Puccini Bomboni, έχουν δημιουργήσει ένα ευχάριστο καφέ και εστιατόριο με χειροποίητες σοκολάτες με εξωτικούς συνδυασμούς μπαχαρικών. Παρά το γεγονός ότι η ποικιλία δεν είναι μεγάλη, η ποιότητα είναι πραγματικά εκπληκτική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ