Γλυκές απολαύσεις που λιώνουν στο στόμα, οι σοκολάτες ανέκαθεν αποτελούσαν αγαπημένη «αμαρτία». Ωστόσο ο εκλεπτυσμένος ουρανίσκος ζητάει κάθε φορά κάτι ακόμα καλύτερο και πιο εξειδικευμένο, γεύσεις πρωτότυπες και μοναδικές. Για τους λάτρεις του είδους λοιπόν, ακολουθεί η λίστα με τους καλύτερους κατασκευαστές σοκολάτας παγκοσμίως.
Σύμφωνα με σχετικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στο National Geographic, οι κατασκευαστές σοκολάτας που ψηφίστηκαν ως οι κορυφαίοι παγκοσμίως είναι:
Teuscher (Ζυρίχη Σουηδία)
Η παράδοση της σοκολάτας 	Teuscher ξεκίνησε πριν από 70 χρόνια σε μια 	μικρή πόλη στις Ελβετικές Άλπεις. Ο 	Dolf Teuscher ταξίδευε σε όλο τον κόσμο για 	να βρει το καλύτερο κακάο, αμυγδαλωτά, 	φρούτα, ξηρούς καρπούς, και άλλα συστατικά 	για το ζαχαροπλαστείο του. Μετά από 	χρόνια πειραματισμού, αναμειγνύοντας 	με δεξιοτεχνία αυτά τα συστατικά τώρα 	 είναι διάσημος για τις συνταγές του. 	Σήμερα η Teuscher κάνει περισσότερες από 	100 ποικιλίες σοκολάτες χρησιμοποιώντας 	αυτές τις πρωτότυπες συνταγές, οι οποίες 	έχουν διαβιβαστεί από πατέρα σε γιο.
Vosges Haut-Chocolat (Σικάγο, 	Ιλινόις, ΗΠΑ)
Η ιδιοκτήτρια και 	σοκολτοποιός Κατρίνα Markoff επιλέγει 	κάθε μπαχαρικό και λουλούδιστην κουζίνα 	του Vosges μετατρέποντας το σε υπέροχες 	σοκολάτες. Έμαθε την τέχνη της γαλλικής 	ζαχαροπλαστικής στο Le Cordon Bleu στο Παρίσι. 	Περισσότερη έμπνευση πήρε στη συνέχεια 	από τα ταξίδια της σε όλο τον κόσμο, 	συνδυάζοντας σπάνια μπαχαρικά και 	λουλούδια στις σοκολάτες της όπως το 	άνθος βανίλιας Μεξικού και το Αργεντίνικο 	dulce de leche.
Scharffen Berger Chocolate Maker, 	Inc. (Μπέρκελει, Καλιφόρνια, ΗΠΑ)
Ειδικεύεται 	στη μαύρη σοκολάτα και εκτελεί κάθε 	βήμα της διαδικασίας κατασκευής με 	συγκεκριμένο τρόπο, σε όλη τη διαδρομή 	από τον σπόρο στην μπάρα σοκολάτας, 	εξασφαλίζοντας μια μοναδική γεύση που 	δε μοιάζει με καμία άλλη.
Jacques Torres Chocolate (Νέα 	Υόρκη, ΗΠΑ)
Όταν θα μπείτε στο Chocolate 	Jacques Torres, αισθάνεστε σαν να βρίσκεστε 	σε ένα μικρό ευρωπαϊκό ειδικευμένο 	κατάστημα. Πολλοί πελάτες συγκρίνουν 	την εμπειρία τους εκεί με την ταινία 	Chocolat. Το Jacques ειδικεύεται σε φρέσκα, 	χειροποίητα σοκολατάκια. Μπορείτε να 	τα φάτε εκεί, όπου τα κομψά τραπέζια 	σας ενθαρρύνουν να καθίσετε, να πιείτε 	ζεστή σοκολάτα, και να απολαύσετε ένα 	φρεσκοψημένο ψωμί με σοκολάτα. Οι 	επισκέπτες συχνά μπορούν να δουν τους 	ζαχαροπλάστες να φτιάχνουν τα γλυκά 	επιτόπου. Υπάρχουν πέντε καταστήματα 	Chocolate Jacques Torres στην Νέα Υόρκη και ένα 	ακόμη στο Harrah στην Ατλάντικ Σίτυ.
Norman Love Confections (Ft. 	Myers, Φλόριντα ΗΠΑ)
"Η σοκολάτα είναι 	το πάθος μου», λέει ο Νόρμαν Λαβ ο οποίος 	ονειρευόταν να κάνει σοκολάτες που 	ήταν εντυπωσιακές, και νόστιμες. Ο Λαβ 	και ένας συνεργάτης του τελειοποίησαν 	μια τεχνική στην οποία τα έγχρωμα σχέδια 	για κάθε καραμέλα είναι ζωγραφισμένα 	στο χέρι ή αερογραφημένα σε καλούπια 	σοκολάτας, τα οποία στη συνέχεια γεμίζουν 	με τα καλύτερα υλικά που εισάγονται 	από το Βέλγιο, τη Γαλλία και την Ελβετία.
Valrhona (Γαλλία)
Η 	Valrhona έχει δημιουργήσει εξαιρετική 	σοκολάτα γκουρμέ από το 1922, με κόκκους 	κακάο που αγοράζονται απευθείας από 	φυτείες στη Νότια Αμερική, την Καραϊβική, 	και τον Ειρηνικό. Η σοκολάτα, που 	φτιάχνεται στο γαλλικό στυλ, έρχεται 	σε μια ποικιλία από μπάρες. Η Valrhona ήταν 	ένας από τους πρώτους κατασκευαστές 	που περιέγραψαν τα χαρακτηριστικά της 	σοκολάτας όπως του κρασιού.
Godiva Chocolatier (Βρυξέλλες, 	Βέλγιο)
Η αρχή της σοκολάτας Godiva 	βρίσκεται στο 1920 σε ένα γλυκό εργαστήριο 	της οικογένειας Draps στις Βρυξέλλες, 	Βέλγιο. Οι «Πραλίνες» οι χαρακτηριστικές 	βελγικές γεμιστές σοκολάτες, πωλούνταν 	σε μεγάλα μοντέρνα καταστήματα. Στην 	ηλικία των 14, ο Τζόζεφ Ντραπς ανέλαβε 	την οικογενειακή επιχείρηση. Με τα 	χρόνια, ανέπτυξε τόσο την ικανότητά 	του και το δημιουργικό ταλέντο ως 	σοκολατοποιός και έδωσε στην επιχείρηση 	το όνομα "Godiva" διαθέτοντας τις 	σοκολάτες στο εμπόριο στα άμεσα 	αναγνωρίσιμα χρυσά κουτιά. Σε αναγνώριση 	της αριστείας της, η σοκολατοποιία 	Godiva ανακηρύχθηκε προμηθευτής της Αυλής 	του Βελγίου.
Richard Donnelly Fine Chocolates 	(Σάντα Κρουζ, Καλιφόρνια, ΗΠΑ)
Αυτές 	οι σοκολάτες είναι σίγουρα ασυνήθιστες. 	Ο Ρίτσαρντ Ντόνελι χρησιμοποιεί βελγική 	και γαλλική σοκολάτα - με συστατικά 	όπως η λεβάντα, chipotle, σαφράν, κάρδαμο, 	και τσαι Earl Grey. Η καινοτομία βοήθησε 	τον Ντόνελι κερδίσει το βραβείο Best 	Artisan στο περίφημο Φεστιβάλ Σοκολάτας 	στην Περούτζια της Ιταλίας μόλις 10 	χρόνια μετά τα εγκαίνια του καταστήματός 	του.
Richart (Παρίσι, 	Γαλλία)
Εγγύηση στην ποιότητα, η 	γαλλική σοκολατοποιία Richart εγγυάται 	τις πιο εκλεπτυσμένες σοκολάτες από 	τα πιο εκλεπτυσμένα υλικά. Οι συνταγές, 	αναπτύσσονται και δοκιμάζονται από 	την οικογένεια Richart, έχουν κερδίσει τη 	μεγαλύτερη τιμή για ζαχαροπλάστη στη 	Γαλλία, το Ruban Bleu, επτά φορές. Έχοντας 	τελειοποιήσει την τέχνη της δημιουργίας, 	ο Richart επικεντρώνεται τώρα στην ενίσχυση 	της γεύσης με διακριτικά σχέδια και 	χρώματα
Puccini Bomboni (Άμστερνταμ, Ολλανδία)
Θα πρέπει πραγματικά να επισκεφθείτε το Άμστερνταμ για να δοκιμάσετε τις καλύτερες σοκολάτες στην Ολλανδία. Οι ιδιοκτήτες του Puccini Bomboni, έχουν δημιουργήσει ένα ευχάριστο καφέ και εστιατόριο με χειροποίητες σοκολάτες με εξωτικούς συνδυασμούς μπαχαρικών. Παρά το γεγονός ότι η ποικιλία δεν είναι μεγάλη, η ποιότητα είναι πραγματικά εκπληκτική.
