Χρυσά κέρδη από τα χειροποίητα κοσμήματα -Το ΕΣΠΑ και η γυναικεία επιχειρηματικότητα

Σημαντική επαγγελματική ευκαιρία για τις άνεργες ή απολυμένες γυναίκες αποτελεί η κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων κατ' οίκον, η οποία μάλιστα λαμβάνει επιδότηση από το ΕΣΠΑ από 10.000 έως 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το ένθετο Επαγγελματικές Ευκαιρίες της εφημερίδας το Έθνος, η κατασκευή και διάθεση χειροποίητων κοσμημάτων εγγυάται ελάχιστο κόστος και ένα ικανοποιητικό εισόδημα, ενώ η διαφήμιση και η διάθεση των προϊόντων μπορεί να γίνει εντελώς δωρεάν μέσω διαδικτύου.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι επίσης οικονομικά, αφού τα κοσμήματα μπορεί να είναι από ημιπολύτιμες πέτρες και μέταλλα, μέχρι δέρμα, πλαστικό και ανακυκλώσιμες ύλες (χαρτόνι, νήματα, υφάσματα κ.λπ.).

Οσον αφορά την επαγγελματική κατάρτιση, υπάρχουν αρκετά σεμινάρια που διοργανώνουν διάφοροι φορείς και εργαστήρια κοσμημάτων, ενώ πολλές ιδέες μπορείτε να πάρετε και από το διαδίκτυο. Η διαφήμιση και διάθεση των προϊόντων γίνεται επίσης εντελώς δωρεάν, με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα επιδότησης από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας με ποσά της τάξεως των 10.000 και 20.000 ευρώ. Το πρόγραμμα αφορά γυναίκες ηλικίας από 18 έως 64 ετών με την προϋπόθεση να είναι άνεργες, να έχουν απολυθεί, ή να απειλούνται με απόλυση. Η επιδότηση φτάνει το 100% του επενδυτικού σχεδίου, το οποίο δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους 18 μήνες σε διάρκεια υλοποίησης, ενώ οι αιτήσεις ξεκινάνε από 1η Μαρτίου και για 29 μέρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ