Τα όσπρια που τρώμε στο τραπέζι μας είναι εισαγόμενα - iefimerida.gr

Τα όσπρια που τρώμε στο τραπέζι μας είναι εισαγόμενα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 60-90% των οσπρίων που καταναλώνουμε στην Ελλάδα είναι εισαγόμενα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Αγροτική Επιχειρηματικότητα στη διάρκεια ημερίδας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γιατί δεν χώρα μας δεν παράγει ούτε τα βασικά τρόφιμα; Και γιατί αυτό δείχνει να μην απασχολεί κανέναν;

Βασικοί λόγοι που η χώρα μας είναι έντονα ελλειμματική στα όσπρια είναι : το υψηλό κόστος παραγωγής για τον αγρότη (σ.σ. αυτό είναι μύθος), η χαμηλή τιμή στην αγορά λόγω του ότι πωλούνται χύμα και οι ελληνοποιήσεις. Πρόκειται βέβαια για λόγους τους οποίους επικαλούνται οι αγρότες τα τελευταία 20 χρόνια, οι οποίοι κινητοποιούνται μόνο για τις επιδοτήσεις και ποτέ για την επάρκεια σε αγροτικά προϊόντα.

Μεγάλη μείωση παρατηρείται και στην παραγωγή βάμβακος. Από 4 εκατ. στρέμματα που καλλιεργούνταν, λόγω της Κοινής Αγροτικής Παραγωγής, η παραγωγή μειώθηκε σε 2,5 εκατ. στρέμματα.

Εισαγωγές και σε ζάχαρη κάνει η χώρα μας (334.224 τόνους) λόγω της μείωσης στην παραγωγή ζαχαρότευτλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ