Το DNA «δείχνει» τους δράστες της επίθεσης στις Σκουριές - Χειροπέδες σε 54χρονο - iefimerida.gr

Το DNA «δείχνει» τους δράστες της επίθεσης στις Σκουριές - Χειροπέδες σε 54χρονο

Το DNA «δείχνει» τούς δράστες για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές Χαλκιδική
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χειροπέδες πέρασε η ΕΛ.ΑΣ. σε έναν 54χρονο κάτοικο της περιοχής στις Σκουριές Χαλκιδικής, με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας της επίθεσης. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και των φυσικών αυτουργών για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές. Χθες το βράδυ τέσσερις προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, όπως είχαν αφεθεί και οι άλλοι 27 που είχαν προσαχθεί αρχικά.

Ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ. έχει στα χέρια της ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, το DNA των δραστών που βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης, οπότε βρίσκεται πολύ κοντά στην ανακάλυψή τους.

Η αστυνομία έχει στα χέρια της τα εμπρηστικά όπλα που χρησιμοποίησαν οι δράστες -αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ που δεν ανεφλέγησαν, βεγγαλικά, πυρσούς-, κενά μπουκάλια, μια κουκούλα προσώπου τύπου full face, υπολείμματα τσιγάρων, μια χειρουργική μάσκα, ενώ βρέθηκαν και κηλίδες αίματος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων οι εισβολείς αρχικά πυροβόλησαν στον αέρα με καραμπίνες, ενώ είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στο εργοτάξιο εξόρυξης χρυσού.

Από τα επεισόδια τέσσερα άτομα, εργαζόμενοι στο χώρο του εργοταξίου τραυματίστηκαν και ο ένας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πολυγύρου, όπου νοσηλεύεται με σπασμένο πόδι και αναπνευστικά προβλήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ