Άσμουσεν: Σε καλύτερη κατάσταση η ευρωζώνη σήμερα, σε σχέση με πέρυσι - iefimerida.gr

Άσμουσεν: Σε καλύτερη κατάσταση η ευρωζώνη σήμερα, σε σχέση με πέρυσι

Άσμουσεν: Σε καλύτερη κατάσταση η ευρωζώνη σήμερα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γεργκ Άσμουσεν εκτίμησε ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι πριν από ένα χρόνο, χάρη στις προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής που έκαναν τα κράτη μέλη της, το Δημοσιονομικό Σύμφωνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η ΕΚΤ.

Μιλώντας κατά την διάρκεια μιας εκπομπής του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ARD, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εκτίμησε ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση σήμερα από ό,τι ένα χρόνο πριν, παρά την αναιμική ανάπτυξη κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012. Αναφέρθηκε ειδικά στις προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής του Ιταλού τεχνοκράτη –νυν υπηρεσιακού– πρωθυπουργού, Μάριο Μόντι. «Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση σήμερα από ό,τι 12 μήνες πριν, λόγω πολλών παραγόντων», δήλωσε. «Υπήρξαν θετικά βήματα που έκαναν κράτη-μέλη, όπως η δημοσιονομική προσαρμογή από την κυβέρνηση Μόντι. Υπήρξε επίσης το Δημοσιονομικό Σύμφωνο που θεσπίστηκε σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφερόμενος στην συνθήκη της ΕΕ που επιβάλει δημοσιονομική πειθαρχία. «Και υπήρξαν επίσης οι ενέργειες της ΕΚΤ οι οποίες ήταν εντός της εντολής μας. Έτσι βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση παρά το ότι η ανάπτυξη στο τέταρτο τρίμηνο ήταν αδύναμη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ