Κυβέρνηση: Προαιρετικό άνοιγμα μόνο των μικρών καταστημάτων τις Κυριακές - iefimerida.gr

Κυβέρνηση: Προαιρετικό άνοιγμα μόνο των μικρών καταστημάτων τις Κυριακές

Κυβέρνηση: Προαιρετικό άνοιγμα μόνο των μικρών καταστημάτων τις Κυριακές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο θέμα των ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές επανέρχεται ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθανάσιος Σκορδάς, ο οποίος δηλώνει πως η κυβέρνηση έχει καταθέσει στο δημόσιο διάλογο μια συγκεκριμένη πρόταση για προαιρετικό άνοιγμα μόνο των μικρών καταστημάτων τις Κυριακές. Ο κ. Σκορδάς σημειώνει πως «δεν θα είχε κανείς αντίρρηση να συμφωνήσει με τα επιχειρήματα οποιουδήποτε κοινωνικού εταίρου, αρκεί αυτά να είναι πειστικά. Το Δελτίο Τύπου του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, όμως, επικαλείται μελέτες, οι οποίες φαίνεται να έχουν διαβαστεί επιλεκτικά και αποσπασματικά». Και συμπληρώνει:

«Επειδή εξακολουθούμε να θεωρούμε τη ΓΣΕΒΕΕ σύμμαχο στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για επανεκκίνηση της οικονομίας, δεν κατανοούμε γιατί πρέπει να εξαντλούμαστε σε αντιπαραθέσεις επί ανυπάρκτων θεμάτων. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που η ΓΣΕΒΕΕ αρνείται μια μεταρρύθμιση, επικαλούμενη την γνώμη των μελών της, όπως αυτή προκύπτει από έρευνα που η Συνομοσπονδία διενήργησε. Η στρατηγική της ακινησίας, όπου τίποτα δεν πρέπει να αλλάξει στο όνομα μιας κάποιας έρευνας, είχε ενεργοποιηθεί και το 2006, όταν η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να διευρύνει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Και τότε η ΓΣΕΒΕΕ είχε δημοσιεύσει έρευνα, προκειμένου να τεκμηριώσει την αντίθεσή της στη μεταρρύθμιση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ