«Δεν βιαζόμαστε να εγκαταλείψουμε το Αφγανιστάν» λέει ο γγ του ΝΑΤΟ - iefimerida.gr

«Δεν βιαζόμαστε να εγκαταλείψουμε το Αφγανιστάν» λέει ο γγ του ΝΑΤΟ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωσε βέβαιος ότι η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων δεν πρόκειται να προκαλέσει «κύμα φυγής» και άλλων χωρών από το Αφγανιστάν. «Δεν βιαζόμαστε να φύγουμε» δηλώνει.

Οι ΗΠΑ εξετάζουν την πολιτική που θα ακολουθήσουν στο Αφγανιστάν και την πιθανότητα απόσυρσης αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα. Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του μέσα στον Ιούνιο.

«Είμαι αισιόδοξος ότι η αμερικανική απόφαση θα βασίζεται στην πραγματική κατάσταση ασφαλείας στο έδαφος και ότι δεν θα ληφθεί καμία απόφαση που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ασφάλεια» δήλωσε μιλώντας σε συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς προειδοποίησε ότι «η βιασύνη για έξοδο» από το Αφγανιστάν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη στρατιωτική πρόοδο εκεί.

Ο Ρ.Γκέιτς καθησύχασε τους υπουργούς Άμυνας των κρατών του ΝΑΤΟ ότι οι ΗΠΑ δεν θα βιαστούν να αποχωρήσουν από το Αφγανιστάν και ότι η Ουάσινγκτον περιμένει να υπάρξει συντονισμένη δράση από τους συμμάχους της για το θέμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΑΤΟ Αφγανιστάν Ράσμουνσεν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ