Το βίντεο της NASA για τον αστεροειδή που πέρασε ξυστά από τη Γη την Παρασκευή - iefimerida.gr

Το βίντεο της NASA για τον αστεροειδή που πέρασε ξυστά από τη Γη την Παρασκευή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξυστά από τη Γη πέρασε το βράδυ της Παρασκευής ο αστεροειδής 2012 DA14, με ασφάλεια και χωρίς να παρεκκλίνει από την τροχιά του.

Το πέρασμα του αστεροειδούς που είχε μέγεθος μισού ποδοσφαιρικού γηπέδου ήταν ορατό από την ανατολική Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία και το μετέδωσε ζωντανά και η NASA.

Αν και η NASA από την αρχή είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να εκτραπεί από την τροχιά του και να προσκρούσει στη Γη, κάτι που αν συνέβαινε θα είχε ως συνέπεια την ισοπέδωση ακόμη και μιας ολόκληρης πόλης, το πέρασμά του σε κοντινή απόσταση από τον πλανήτη μας πήρε ιδιαίτερες διαστάσεις λόγω και της βροχής μετεωριτών το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή των Ουραλίων στη Ρωσία, που άφησε πίσω της υλικές καταστροφές και περισσότερους από 1.000 τραυματίες.

Ο αστεροειδής 2012 DA14 πέρασε από τη Γη στις 9 το βράδυ ώρα Ελλάδος και στις 21:24 ήταν η στιγμή που πλησίασε περισσότερο τον πλανήτη μας, περνώντας πάνω από την Τζακάρτα σε απόσταση μόλις 27.700 χιλιομέτρων.

Ο αστεροειδής κινείται με ταχύτητα 7,8 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο και σύμφωνα με τους αστρονόμους είναι ένας από τους μεγαλύτερους που έχουν περάσει τόσο κοντά από τη Γη.

Ακολουθεί ένα βίντεο animation της NASA για την πορεία του αστεροειδούς 2012 DA14.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ