Κόντρα κυβέρνησης - ΠΟΕΣΥ για την απεργία των ΜΜΕ στις 19 Φεβρουαρίου - iefimerida.gr

Κόντρα κυβέρνησης - ΠΟΕΣΥ για την απεργία των ΜΜΕ στις 19 Φεβρουαρίου

Κόντρα κυβέρνησης - ΠΟΕΣΥ για την απεργία στα ΜΜΕ στις 19 Φεβρουαρίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαμάχη ανάμεσα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου και το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών ξέσπασε μετά την κήρυξη 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων στις 19 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Κεδίκογλου σημειώνει σε δήλωσή του πως οι δημοσιογραφικές Ενώσεις θα έπρεπε να διαλέξουν άλλη ημερομηνία, διότι συμπίπτει με την επίσκεψη του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα.

«Η είδηση της κήρυξης απεργίας από την ΠΟΕΣΥ την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου - και όχι στις 20 Φεβρουαρίου μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία- έχει προφανή στόχο: την απόπειρα ειδησεογραφικής ''εξαφάνισης'' της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Ελλάδα» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Γι' άλλη μια φορά η συνδικαλιστική ηγεσία των δημοσιογράφων υποτάσσει τον κλάδο σε γνωστές κομματικές σκοπιμότητες, γεγονός ιδιαίτερα θλιβερό» συμπληρώνει ο Σίμος Κεδίκογλου.

Από την πλευρά της, η ΠΟΕΣΥ αναφέρει πως απεργεί ενάντια στη συνεχιζόμενη, επιταχυνόμενη και συντονισμένη εκ μέρους της τρόικας, της κυβέρνησης και της εργοδοσίας σαρωτική επιχείρηση αποδόμησης κάθε εργασιακού και κοινωνικο-ασφαλιστικού δικαιώματος και κατάργησης του θεσμού των ΣΣΕ.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως οι δημοσιογραφικές Ενώσεις έπειτα από τα τραγικά επεισόδια στην τράπεζα Marfin το Μάιο του 2010, κηρύσσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις μια μέρα πριν από εκείνες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ