Κορκίδης: Εκτός πραγματικότητας η μείωση του κατώτατου μισθού - iefimerida.gr

Κορκίδης: Εκτός πραγματικότητας η μείωση του κατώτατου μισθού

Κορκίδης: Εκτός πραγματικότητας η μείωση του κατώτατου μισθού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Εκτός πραγματικότητας» χαρακτήρισε τη μείωση του κατώτατου μισθού, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Κορκίδης αναρωτήθηκε: «Πόσο πιο κάτω πρέπει να πέσει ο κατώτατος μισθός; Ποιός επιμένει; Πώς ορίζεται; Γιατί συνεχίζει να θεωρείται ο καθοριστικός παράγοντας για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας; Πότε επιτέλους θα σταματήσει ο μισθολογικός κατήφορος με τις καταστροφικές επιπτώσεις του;»

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ επισήμανε πως είναι γεγονός ότι τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ ο κατώτατος μισθός έχει συρρικνωθεί κατά 32%, η ανεργία έφτασε το 2012 στο 27% από το 10% του 2009, η ύφεση παρέμεινε στα επίπεδα του 6,5% που αντιστοιχεί σε περίπου 20% σωρευτική μείωση του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί από την αγορά τα δύο τρίτα της κατανάλωσης.

Για το ελληνικό εμπόριο, πρόσθεσε, η ανακίνηση του ζητήματος περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού σε αυτή την χρονική περίοδο που η ελληνική κοινωνία δίνει έναν τεράστιο αγώνα για την έξοδο από την κρίση, λειτουργεί υπονομευτικά για την εθνική προσπάθεια και την κοινωνική συνοχή.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ τόνισε ότι σε μία εποχή που καθημερινά περίπου χίλιοι συμπολίτες μας χάνουν την δουλειά τους και αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη της ανεργίας και της φτώχειας, δεν είναι πρόσφορη η διατύπωση απόψεων που δημιουργούν αναστάτωση και αγανάκτηση. Η ΕΣΕΕ συμμετέχει στην απεργία στις 20 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ