Οι Ρώσοι κατέρριψαν με πύραυλο τον μετεωρίτη πριν πέσει στη Γη [βίντεο] - iefimerida.gr

Οι Ρώσοι κατέρριψαν με πύραυλο τον μετεωρίτη πριν πέσει στη Γη [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλήγμα σε ένα τεράστιο τμήμα του αστεροειδούς, λίγο πριν πλήξει τις πόλεις της Σιβηρίας πέτυχε η ρωσική στρατηγική αεράμυνα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο Russia Today.

Το ρωσικό αντιβαλλιστικό σύστημα έπληξε τον μετεωρίτη πριν ακόμη εισέλθει στην ατμόσφαιρα και σύμφωνα με πηγές της διοίκησης της στρατηγικής αεράμυνας της Ρωσίας, μετά το πλήγμα ο μετεωρίτης διασπάστηκε πάνω από τα Ουράλια και ανεφλέγη στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας. Κομμάτια του μετεωρίτη έπεσαν σε αραιοκατοικημένες ζώνες της περιοχής του Τσέλιαμπινσκ

Αν ο μετεωρίτης δεν «αναχαιτιζόταν» και έπεφτε στη Γη εκτιμάται ότι θα κατέστρεφε ολόκληρη την περιοχή στην οποία θα προσέκρουε και θα σκότωνε κάθε ζώντα οργανισμό, καθώς η ισχύς της πρόσκρουσης υπολογιζόταν σε 300 Kt.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή στις 07:00 το πρωί ώρα Ελλάδας, το σκηνικό στο Τσέλιαμπινσκ θύμιζε ταινία επιστημονικής φαντασίας, καθώς μετά τις εκρήξεις στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας πάνω από τα Ουράλια και περιοχές της κεντρικής Ρωσίας προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στην πόλη και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ