ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Ως το τέλος του 2013 θα υπάρχουν 2.300.000 άνεργοι - iefimerida.gr

ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Ως το τέλος του 2013 θα υπάρχουν 2.300.000 άνεργοι

ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Ως το τέλος του 2013 θα υπάρχουν 2.300.000 άνεργοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπερδιπλάσιοι των σημερινών υπολογίζει ο Γιώργος Ρωμανιάς του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ ότι θα έιναι οι άνεργοι στο τέλος του 2013. Συγκεκριμένα εκτιμά πως το ποσοστό της ανεργίας το 2013 θα ξεπεράσει και το 30% που υπολογίζει το ΚΕΠΕ και ότι ο αριθμός των ανέργων θα εκτοξευθεί στους 2,3 εκατ. από 1,350 εκατ. που είναι σήμερα.

Όπως είπε ο επιστημονικός συνεργάτης της ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν έως τώρα, τα πραγματικά στοιχεία παραπέμπουν σε δύο εκατομμύρια ανέργους έως το τέλος του 2012, ενώ έως τα τέλη του 2013, οι άνεργοι θα είναι 2.300.000.

Παράλληλα, ο κ. Ρωμανιάς εξήγησε ότι η αυξομείωση της ανεργίας οφείλεται κυρίως στους τομείς των κατασκευών, του τουρισμού και του λιανικού εμπορίου και υποστήριξε πως οι τομείς αυτοί δεν ενισχυθούν, η ανεργία θα συνεχίσει να καλπάζει.

Ο επιστημονικός σύμβουλος της ΙΝΕ-ΓΣΕΕ τάχθηκε υπέρ της αλλαγής παραγωγικού μοντέλου της χώρας, αλλά μέχρι τότε «δεν μπορούμε να είμαστε στον αέρα, δεν μπορούμε να είμαστε στο κενό, δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταστρέψουμε το παραδοσιακό μοντέλο πριν καθορίσουμε ποιο θα είναι το επόμενο».

Μάλιστα, αναφερόμενος σε νέο παραγωγικό μοντέλο, ο Γ.Ρωμανιάς τόνισε: «Ο,τι ακούμε για νέο παραγωγικό μοντέλο είναι ευχολόγιο. Δεν έχει ακουστεί τίποτα το συγκεκριμένο για το ποιο θα είναι το νέο παραγωγικό μοντέλο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ