Eπίτροπος Ενέργειας: Το χρέος να «κουρευτεί» στο 100% του ΑΕΠ το 2014 - iefimerida.gr

Eπίτροπος Ενέργειας: Το χρέος να «κουρευτεί» στο 100% του ΑΕΠ το 2014

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντάσεις στις Βρυξέλλες θα προκαλέσει ο γερμανός Επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Ετινγκερ με τις προτάσεις που κάνει για το κούρεμα του ελληνικού χρέους σε συνέντευξή του στην εκπομπή ΝΕΤ στα Γεγονότα, στην Eλληνική Δημόσια Τηλέοραση.

Ο κ. Έτινγκερ εκτιμά ότι μια χώρα με την οικονομία της Ελλάδος δεν μπορεί να διαχειριστεί χρέος υψηλότερο από το 100% του ΑΕΠ και εισηγείται, μόλις υπάρξουν τα πρώτα σημάδια ανάπτυξης, να τεθεί άμεσα θέμα νέου «κουρέματος». Η θέση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την πρόταση για βιώσιμο χρέος στο 120% του ΑΕΠ της Ελλάδας, το οποίοι πρωθείται σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο για μετά τις γερμανικές εκλογές.

Ο Επίτροπος Ενέργειας υποστηρίζει ότι το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά στην οποία θα υπάρξουν βήματα ανάπτυξης, πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να γίνει ενεργειακός κόμβος και εκφράζει την άποψη ότι μπορεί να υπάρχουν δυαντότητες της χώρας να εξάγει πετρέλαιο, φυσικό αέριο και αιολική ενέργεια στην αγορά της ΕΕ. Ο κ. Έτινγκερ επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξουν περισσότερες αναλύσεις και σχέδια απεικόνισης για τις ενεργειακές πηγές ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου, από το Ισραήλ, μέχρι την Κύπρο και την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ