Ο παράφρων κύριος Νταλί «επιστρέφει» στο Παρίσι [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο παράφρων κύριος Νταλί «επιστρέφει» στο Παρίσι [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη αναδρομική έκθεση με έργα του Σαλβαδόρ Νταλί λαμβάνει χώρα στο κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι, η οποία θα διαρκέσει μέχρι την 25η Μαρτίου 2013, για να μεταφερθεί την επόμενη χρονιά στο Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia.

Η περίφημη έκθεση του 1979-1980 (του ιδίου καλλιτέχνη) εξακολουθεί να θεωρείται η πιο πετυχημένη στην ιστορία του Πομπιντού, βάσει του αριθμού επισκεπτών της.

Η τρέχουσα αποτελεί προϊόν του επιμελητικού έργου της Montse Aguer, διευθύντριας του Κέντρου Μελετών του έργου του Ισπανού καλλιτέχνη, του Jean-Michel Bouhours, επιμελητή του Εθνικού Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης του Παρισιού και του Thierry Dufrêne, καθηγητή ιστορίας της σύγχρονης τέχνης στο πανεπιστήμιο της Ναντέρ.

Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 200 δημιουργίες του Νταλί, συμπεριλαμβανομένων πινάκων, γλυπτών και σχεδίων, αλλά και άλλων οπτικοακουστικών τεκμηρίων που στόχο έχουν να αναδείξουν την πρωτοποριακή συμβολή του στο πεδίο της performance art.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ