Δείτε ζωντανά τον αστεροειδή 2012 DA14 να περνάει ξυστά απο τη Γη - iefimerida.gr

Δείτε ζωντανά τον αστεροειδή 2012 DA14 να περνάει ξυστά απο τη Γη

Δείτε ζωντανά τον αστεροειδή 2012 DA14 να περνάει ξυστά απο τη Γη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αστεροειδής 2012 DA14 θα περάσει σήμερα ξυστά από τον πλανήτη μας, σε απόσταση μόλις μόλις 27.000 χιλιομέτρων, πιο κοντά κι από τους δορυφόρους της Γης. Παρόλο που δεν συντρέχει κίνδυνος πρόσκρουσης, το θέαμα θα είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Έχοντας το μέγεθος ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου, είναι σίγουρος ότι δε πρόκειται να περάσει απαρατήρητος, ενώ όταν θα βρίσκεται στο πιο κοντινό του σημείο στη Γη, θα πετάει πάνω από τον ανατολικό Ινδικό Ωκεανό, στα ανοικτά της Σουμάτρα σύμφωνα με τη NASA.

Δυστυχώς για τους λαούς στο δυτικό ημισφαίριο, το φως της ημέρας δε θα επιτρέψει να θαυμάσουν τον μετεωρίτη σε όλο του το μεγαλείο ενώ λίγο καλύτερη τύχη θα έχει ηΑφρική και η Ασία μετά το σούρουπο.

Σύμφωνα με τη NASA, τα καλύτερα σημεία που θα είναι ορατός είναι στη δυτική Ινδονησία και την Αυστραλία, όταν ο αστεροειδής θα διασχίσει τον ουρανό λίγο πριν από την αυγή, ενώ η Ανατολική Ασία μπορεί να θα τον δει σαν μια γρήγορη κίνηση δορυφόρου χαμηλά στα ανατολικά του ουρανού το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου.

Αν και τεχνικά θα πρέπει να είναι αρκετά φωτεινός για να φαίνεται εύκολα με κιάλια, το γεγονός ότι ο DA14 θα κινείται με τεράστιες ταχύτητες θα κάνει την καταδίωξή του πιο δύσκολη, ωστόσο όταν έρθει η ώρα σε όποια χώρα κι αν βρίσκεστε μπορείτε να δείτε το πέρασμά του DA14 εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ