Βορίδης για Σαχινίδη: Προσοχή μην τον έχουμε υπουργό Οικονομικών σε λίγο... - iefimerida.gr

Βορίδης για Σαχινίδη: Προσοχή μην τον έχουμε υπουργό Οικονομικών σε λίγο...

Βορίδης για Σαχινίδη: Προσοχή μην τον έχουμε υπουργό Οικονομικών σε λίγο...
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης έκανε μια πρόβλεψη (;) κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τον απολογισμό και τον ισολογισμό του 2011.

Την ώρα που ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιορδάνης Τζαμτζής αναφερόταν με επικριτική -στα πλαίσια και τη λογική της συγκυβέρνησης- διάθεση στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Φίλιππο Σαχινίδη που είχε προηγηθεί στο Βήμα, ο Μάκης Βορίδης, πέταξε την εξής ατάκα: «Προσοχή, μην τον έχουμε Υπουργό Οικονομικών σε λίγο.»

Πάντως ο κ. Τζαμτζής έκανε πως δεν κατάλαβε και συνέχισε την ομιλία του.

Ο πλήρης διάλογος έχει ως εξής:

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, συζητούμε τον Απολογισμό και τον Ισολογισμό του 2011. Τι είναι αυτό; Ο πολίτης πολλές φορές ακούει, αλλά πρέπει και να γνωρίζει. Έχουμε μια λογιστική αποτύπωση των πεπραγμένων της συγκεκριμένης χρονιάς. Δυστυχώς, όμως, έχουμε μια λογιστική αποτύπωση μιας κακής χρονιάς.

Ο φίλος μου ο Φίλιππος Σαχινίδης στην εισήγησή του έκανε μια πολύ φιλότιμη προσπάθεια να εξωραΐσει κάποια πράγματα. Δυστυχώς, το 2011 είναι μια δύσκολη χρονιά, γιατί ο Προϋπολογισμός του 2011 δεν πέτυχε τους στόχους που είχαν τεθεί. Τα έσοδα απέκλιναν σημαντικά από τις προβλέψεις.

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: Προσοχή, μην τον έχουμε Υπουργό Οικονομικών σε λίγο.

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ: Δεν ήταν Υπουργός Οικονομιών τότε. Υπουργός Οικονομικών ήταν ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Τα έσοδα ήταν πραγματικά μειωμένα. Τα εισπραχθέντα έσοδα ήταν πάρα πολύ μειωμένα και φυσικά υπάρχει λόγος που συνέβη αυτό. Γιατί συνέβη αυτό; Συνέβη, πρώτον, διότι ακολουθήθηκε μια πολιτική, ουσιαστικά, ενοχοποίησης της προηγούμενης Κυβέρνησης Καραμανλή και, δεύτερον, λόγω της άκριτης και χωρίς όριο στήριξης των συνδικάτων.

Η πολιτική που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ όλο το 2009 αλλά και μετά την ανάληψη της εξουσίας, μετά τις εκλογές, ήταν μία πολιτική που έλεγε «λεφτά υπάρχουν και εγώ θα σας τα δώσω όλα». Αυτό λοιπόν δημιούργησε πάρα πολλές προσδοκίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ