Ουκρανή καλλιτέχνιδα φτιάχνει αριστουργήματα από... χρησιμοποιημένες τσίχλες [εικόνες] - iefimerida.gr

Ουκρανή καλλιτέχνιδα φτιάχνει αριστουργήματα από... χρησιμοποιημένες τσίχλες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ουκρανή καλλιτέχνιδα Άννα Σοφία Ματβέεβα δημιουργεί προσωπογραφίες διασημοτήτων από όλο των κόσμο από ένα ασυνήθιστο υλικό: χρησιμοποιημένες τσίχλες. Κάθε έργο της αποτελείται από τουλάχιστον 1.000 μασημένες τσίχλες!

Σύμφωνα με την 22χρονη καλλιτέχνιδα, η ιδέα της ήρθε τυχαία, ενόσω ταξίδευε με μία φίλη της με αυτοκίνητο μασώντας τσίχλες. Τότε ήταν που συνειδητοποίησε ότι η ελαστική υφή της τσίχλας την έκανε ιδανικό μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης.

Στην αρχή επιχείρησε να χρησιμοποιήσει «αμάσητες» τσίχλες τις οποίες έβρεχε πρώτα με νερό. Το νερό όμως σκλήραινε τις τσίχλες καθιστώντας αδύνατη την επικόλλησή τους στον καμβά.

Διαβάζοντας, έμαθε πως αυτό που κάνει την τσίχλα μαλακή και ελαστική είναι ένα ειδικό ένζυμο που περιέχεται στο ανθρώπινο σάλιο. Άρχισε λοιπόν να μασάει έως ότου της «πιάστηκε» το στόμα! Ήταν αδύνατον να μασήσει η ίδια όλες τις τσίχλες που χρειαζόταν για κάθε έργο.

Επιστρατεύοντας όλη της την οικογένεια και τους φίλους, η Άννα κατάφερε τελικά να εξασφαλίσει την απαιτούμενη ποσότητα τσίχλας, την οποία προετοιμάζει περνώντας τη για λίγα δευτερόλεπτα από φούρνο μικροκυμάτων.

Ουκρανή καλλιτέχνιδα φτιάχνει αριστουργήματα από... χρησιμοποιημένες τσίχλες [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ουκρανή καλλιτέχνιδα φτιάχνει αριστουργήματα από... χρησιμοποιημένες τσίχλες [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ